Д-р Михаил Скерлев – Възстановителна и естетична хирургия – гр. София

Published by burn on

Д-р Михаил Скерлев е специалист по пластично реконструктивна и естетична хирургия. През 2001 г. основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея” в гр. София.

Прави консултации и естетични и пластични процедури в родния си град Варна, поне един път месечно през почивните дни. Завършил е висшето си образование в Медицинския университет в гр. Варна през 1984 г. А през 1987 г. участва в създаването на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия във Военноморската болница, където работи като хирург до заминаването си Южна Африка през 1991 г.

В Южна Африка специализира пластична хирургия при проф. Сколтц в университета „Мендуза”, до гр. Претория. За седем години, през които практикува професията си там, той е участвал в над 1500 операции, в това число и в разделянето на сиамски близнаци, срастнали в областта на главата.

В университетската болница „Гаранкува” се е занимавал главно с реконструктивна хирургия и изгаряния. В Първа военна болница в Претория е асистирал на много козметични операции.

Заради специализацията и практиката си в Южна Африка, той се оформя като пластичен хирург там и под влияние на англо-американската школа: „Моята основа като пластичен хирург е дадена в Южна Африка и по тази причина, аз мисля много постулатно – това се прави така, онова – така. Обучението и практиката ми е преминала в школа, в която ти дават постулат, в чиито граници можеш да варираш.

Това разбира се не ме ограничава, а напротив – кара ме да поддържам професионалната си квалификация на ниво. Всички нови методи се публикуват на английски, всички конгреси се провеждат на този език. Участвам минимум в два конгреса или конференции годишно, за да съм в крак с новите тенденции в пластичната хирургия и да мога да дам на пациентите си медицински услуги с най-високо качество”.

През 1998 г. се завръща в България и придобива специалност по Обща хирургия. Следващите две години специализира в Клиниката по пластична, реконструктивна и естетична хирургия кьм Александровска болница при доц. Димитьр Евстатиев и доц. Пенка Тепавичарова.

Там придобива специалност по пластично-реконструктивна и естетична хирургия през 2000 г. След това основава и ръководи Медицински център за естетична пластична хирургия „Галатея” в гр. София.

От 2013 г. д-р Скерлев е и началник на хирургическото отделение към МБАЛ „Здравето 2012”, гр. София.

Д-р Михаил Скерлев е член на Българската, Балканската и Международна асоциация по пластично възстановителна и естетична хирургия. Един от първите български специалисти, приети в Международното общество по естетична пластична хирургия.

От 2004 г. до 2012 г. е първият национален секретар за България в Световната асоциация на естетичните хирурзи. (International Society Of Aesthetic Plastic Surgery).
Д-р Михаил Скерлев е активен член на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия, член на управителното бюро и секретар по организационните въпроси на БАПРЕХ.

Водещи етични принципи в моята професионална практиката

Практикувам само световно доказани пластични и естетични процедури.

Зачитам желанията на пациента и не препоръчвам пластични и естетични интервенции, които той не е поискал изрично.

По време на първата консултация предоставям на пациента изчерпателна и компетентна информация в първо лице, единствено число, какво ще му се случи лично на него. Запознавам пациента с предимствата и недостатъците на желаната от него медицинска интервенция.

Извършвам операции и процедури, когато пациентът има убеденост и вътрешен комфорт по отношение на пластичната или естетична интервенция, която иска да предприеме.

Мой дълг е да се съобразя с общото здраве на пациента – физическо и психическо, както и с възрастта му и да не препоръчвам процедури, за които тялото не е дорасло физически.

Спазвам правилото: „Консултацията не е операция”. Времето за размисъл при вземането на осъзнато решение е ключов момент за постигане на удоволетворяващ резултат.

Гарантирам обратна връзка на пациента с мен и моя екип, след интервенцията.

Не извършвам интервенции при пациенти с нереалистични очаквания, застрашаващи живота им.

Спазвам професионална етика по отношение на публичната активност.

Стремя се публичната ми активност да се концентрира върху образоване на аудиторията по отношение на процедурите, свързани с пластичната и естетична хирургия, както и по отношение на световните стандарти в тази област.

Не правя неясни и подвеждащи рекламни послания, които уронват престижа на бранша и създават естетически комплекс у потенциалните пациенти.

Дейности:

  • Трансплантация на коса
  • Корекция на клепачи
  • Корекция на уши
  • Хирургия на тялото
  • Дермабразио
  • Хирургия на лице
  • Корекция на нос
  • Хирургия на гърди
  • Хирургия на полови органи
  • Естетична медицина

 

КОНТАКТИ

Галатея – Естетична пластична хирургия, ул. Маестро Кънев 4
София, ул. Маестро Кънев 4
Тел: 0878 52 99 55
Web site: www.skerlev.com

МЦ Калимат, жк Борово, ул. Ястребец 11
София, жк Борово, ул. Ястребец 11