ITS | Здравен портал

Д-р Милена Енчева – Пневмолог гр. София

Завършила медицина в МУ-София. От 1998 до 2003 г. работи в Клиника по белодробни болести в УМБАЛ „Св. Марина”- Варна като клиничен ординатор. От 2004 г. е асистент в Клиника по пневмология и фтизиатрия на ВМА-София. Има признати специалности по „Вътрешни болести” и „Пневмология и фтизиатрия”. През последните години работи активно в областта на бронхологията и интервенционалната пулмология.

Специализирала във Франция и Германия. През 2008 г. печели стипендия на Европейската респираторна асоциация за обучение по интеревнционална пулмология в Клиника по торакална ендоскопия в Марсилия, Франция. Същата година е избрана за „Най-добър млад пулмолог” на ІІ Национален конгрес на Българското дружество по белодробни болести. Работи по докторат на тема „Трахеобронхиално стентиране при бенигнена трахеална стеноза”. Прилага бронхоскопско лечение със силиконов стент (протеза) при пациенти с доброкачествени и злокачествени стеснения на трахеята и бронхите.

Има множество публикации в национални и чуждестранни научни списания и участия в национални и престижни междунардни научни форуми и конгреси, свързани с интересите и работата й в областта на интеревнционалната пулмология и трахеобронхиалното стентиране. Член на Българското дружество по белодробни болести, на Европейската респираторна асоциация и Европейската асоциация по бронхология. Член на редакционния съвет на списания „InSpiro”.

ДЕЙНОСТИ
  • Пулмология
  • Бронхология

КОНТАКТИ

Д-р Милена Енчева – Пневмолог гр. София
Адрес: гр. София, ул. „Г. Софийски” 3, ет. 15, ВМА, Клиника по пневмология и фтизиатрия
Тел.: 02/ 922 59 39; 02/ 922 59 39; 0898 599 038
Е-mail:

error: Alert: Content is protected !!