Доц. д-р Мелания Михайлова Радионова, д.м. – Нервни болести – гр. София

Published by burn on

Доц. д-р Мелания Михайлова Радионова, д.м. е специалист по неврология.

Доц. д-р Радионова е професионалист с богат опит в областта.

Доц. д-р Мелания Михайлова Радионова, д.м. е завършила Медицинския университет в София. Специализирала е клинична неврофизиология във Виена – Австрия и епилептология в Сан Серволо – Италия.

Има призната правоспособност и е член на Лекарската камера в Германия. Работила е като лекар-специлист в Център по епилепсия – Германия.

Понастоящем работи в Александровска Болница -Клиника по неврология, София и преподава неврология и клинична неврофизиология на студенти по медицина и на лекари за следдипломна квалификация към Катедрата по неврология на Медицински университет –София .

Научните и изследвания са главно в областта на клиничната неврофизиология, епилепсията и лекарствените средства в които има над 50 научни трудове и над 70 участия в наши и международни научни форуми.

Понастоящем участва в три международни проекта за генетични изследвания.

Член е на Комисията за скъпоструващи противоепилептични медикаменти и е секретар на Българското дружество против епилепсия, клон на Международната лига.

Доц. д-р Мелания Радионова, д.м. невролог в Клиника по нервни болести на УМБАЛ “Александровска”, представя транскраниалната магнитна стимулация – неинвазивен и лесно поносим метод за повлияване на мозъчната активност, навлязъл успешно в неврологичната и психиатричната практика през последните години.

Принципът на ТМС е в електромагнитната индукция: чрез електрични импулси, които се предизвикват от бързо променящото се магнитно поле, се стимулират нервните клетки на мозъка.

Методът се използва за диагностика и лечение на различни централни и периферни заболявания на нервната система като множествена склероза, латерална амиотрофична склероза, паркинсонова болест, алцхаймер, аутизъм, умствено изоставане, зависимости, но най-стандартизирано е приложението при депресия.

Един сеанс струва 30 лв. и не се поема от НЗОК.

Телефон за връзка с доц. Радионова в кабинета по електроенцефалография и полисомнография на УМБАЛ “Александровска”: 02/9230 465

 

КОНТАКТИ

Доц. д-р Мелания Михайлова Радионова, д.м. – Нервни болести – гр. София
Адрес: гр.София ул Иван Багрянов 19
Адрес: гр София ул Свети Георги Софийски 1
Тел.: 029686090;0885987920