Д-р Мариела Хитова – Дерматолог гр. София

Published by burn on

Д-р Мариела Хитова завършва медицина във ВМИ – Плевен.През Януари 1988 г. постъпва на работа в Окръжен кожно-венерологичен диспансер В.Търново като ординатор, а по-късно като завеждащ микологична лаборатория. Придобива специалност дерматология и венерология 1991 год.Януари 1993 год. постъпва на работа като ординатор в Първа градска болница – София.Ноември 1997 год. започва работа като завеждащ микологичен кабинет в Областен диспансер за кожно-венерически заболявания без стационар София – град.

От м.юли 2010 год. е управител на Център за кожно-венерически заболявания. Има две квалификации по здравен мениджмънт и специалност по управление на здравеопазването. Участва редовно в национални и международни научни прояви,има множество курсове по практична дерматология и естетична медицина у нас и в чужбина. Притежава патент. Консултант на Intellect Pharma за GUNA колаген и консултиращ дeрматолог на Vip Brother. През лятото на 2013 год. д-р Хитова   основава в съдружие  частна клиника ЕвроДерма  –  фокусирана върху високо специализирана и квалифицирана дейност в областта на дерматологията ,полово предаваните болести и естетичната дерматология.

 

Член на Българския Лекарски Съюз(БЛС), Българското Дерматологично Дружество(БДД), УС на Дружеството по микология, Дружеството по козметична дерматология, Европейската Академия по Дерматология и Венерология, (EADV), Международната Академия по козметична дерматология (IACD), Meждународната Асоциация на лекарите практикуващи anti-aging медицина(IAPAM), Американската Асоциация по ППБ(ASTDA), Европейското дружество по козметична и естетична  дерматология(ESCAD), Свeтовната Асоциация по anti-aging медицина (WOSAAM),  Европейското дружество за нокътни заболявания(ENS).

 

Д-р Мариела Хитова предлага широка гама услуги в областта на дерматологията, венерологията и естетичната дерматология.

 

ДЕРМАТОЛОГИЯ

 • Оперативен СО² лазер –  за безкръвно премахване на кондиломи, доброкачествени тумори на кожата, брадавици, мазоли, ксантелазми, себорейни веруки и др.
 • Лечение с течен азот
 • Електрокоагулации
 • Дигитална дерматоскопия
 • Кожни и лигавични биопсии
 • Оперативно отстраняване на потенциално опасни бенки
 • микологично изследване на нативен препарат с черен хлоразол
 • микологична посявкa на селективна среда
 • изследване със светлина на Wood

Диагностика и лечение на:

 • доброкачествени и злокачествени кожни образувания-невуси, бенки, фиброми, брадавици, хемангиоми, капиляри, соларни кератози, възрастови образувания, мазоли;
 • акне,розацея, алопеция, афтоза, витилиго, себорея, косопад, псориазис;
 • дерматомикози,онихомикози(гъбични заболявания на кожа,нокти,косми и лигавици)
 • съдови дерматози – хронична венозна недостатъчност, стазис дерматит, венозни улкуси;
 • алергични състояния на кожата и лигавиците – екзема, дерматит, уртикария, строфулус;
 • кожни инфекции: бактериални-еризипел, импетиго, стафилококови инфекции; вирусни-херпес симплекс, херпес зостер, варицела, заразни молуски, кондиломи, плоски брадавици, обикновени брадавици (кокоши трън).

 

ВЕНЕРОЛОГИЯ

 • консултация за предпазване от болести предавани по полов път (БППП)
 • преценка на риска от полово предавани болести и консултация за необходимите изследвания при случайни сексуални контакти.

Цялостен венерологичен преглед:

 • диагностика на уретрално течение при мъжете
 • диагноза и лечение на влагалищни инфекции при жените и оценка на влагалищна чистота
 • микробиологично и микроскопско изследване  на сперма, уретрален секрет,урина,влагалищен секрет (бяло течение)
 • серологично изследване за СПИН ,сифилис,хепатит Б,хламидии
 • директна диагностика на хламидии,микоплазма,уреаплазма,гарднерела
 • диагностика и лечение на ранички по половите органи на мъжа и жената
 • уточняване типа HPV –инфекция чрез ДНК анализ и оценка на риска
 • диагноза и лечение на различни полово предавани инфекции (генитален херпес, трипер, трихомони и др.)
 • премахване на брадавици(кондиломи),фиброми ,вирусни молуски и други образувания по половите органи чрез CO2 лазер, електрокоагулация, кюретаж, подофилин, киселини и др.
 • изследване за гъбички на селективен агар с оцветяване на колониите

 

ЕСТЕТИЧНА ДЕРМАТОЛОГИЯ

Химически пилинг – за акне, хиперпигментации, белези, освежаване. Mанипулация, при която върху кожата се нанася химическо вещество, което унищожава и излющва повърхностните кожни слоеве. Пилингът може да бъде дълбок, среднодълбок или повърхностен. Най-често се използват алфахидрокси киселини и трихлороцетна киселина.

Мезотерапия – за лифтинг на лице, шия,деколте и ръце; за хидратация на кожата; при фотостарееща кожа;косопад и алопеция; торбички под очите и изсветляване на тъмните кръгове.

При мезолифта чрез многократни убождания в кожата се инжектират различни вещества – витамини, антиоксиданти или чиста хиалуронова киселина. Методът е подходящ при всички .
Резултатът е уплътняване, подобряване на еластичността и тургора на кожата, изглаждане на фините бръчки. Кожата на лицето започва да изглежда по-млада и по-свежа.,очите се освежават и заблестяват..

Прицелулита мезотерапията има за цел да редуцира или елиминира целулита, да премахне ограничени мастни натрупвания, да повиши еластичността и вискозитета на кожата чрез подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж.
Най-често се третират бедрата, ханша, корема, мишниците и брадичката.

Колагенова мезотерапия-изграждане и поддържане структурната решетка на кожата,която оформя идеалната подложка за стегнат и здрав вид.По различни техники се вкарват подкожно наномолекули колаген,които допълват и доструктурират изтъняващата с възрастта.колагенова мрежа .Подходяща е за всички области на тялото,не предизвиква алергични реакции,няма сезонно и възрастово ограничение.

Филъри – попълване на бръчки, уголемяване на устни, оформяне на скули и контура на лицето с неалергични и нетоксични пълнители – с временен ефект около 1 год.

Ботокс – блокиране на определена група мимическите мускули и изглаждане на бръчките;хиперхидроза(свръхизпотяване) под мишници,длани и ходила;изглаждане структурата на шията.

ELOS лазерна система

Това е най-съвременната лазерна комбинирана технология . Извършват се процедури за лечение на розацея, разширени съдове по краката и лицето(съдови звезди). Това е нова техника за лечение на активно акне,както и третиране на белезите от него.Обезкосмяването с ELOS технологията е перфектно. Радиочестотният лифтинг е най-добрия безкръвен метод за стягане и повдигане контура на лицето.

Д-р Хитова е сертифицирана за работа с регистрираните продукти в България и има опит в областта на козметичната дерматология повече от 10 години.

Всички терапии могат да се комбинират и да се прилагат в различна последователност,което и  се препоръчва за по-добри и по-трайни  резултати.

 

 

КОНТАКТИ

Д-р Мариела Хитова – Дерматолог гр. София
Адрес: гр. София, жк. Гоце Делчев ул. Георги Измирлиев 8
Тел.: 0888343484; 0879990860
Е-mail:
Web site: http://www.drhitova.com