Д-р Маргарита Бранкова – Акушер-гинеколог гр. София

Published by burn on

Д-р Маргарита Бранкова завършва Медицинска академия  в гр. София, след което е разпределена в гр. Костенец като акушер-гинеколог. След успешен конкурс тя става редовен асистент в Майчин дом. Д-р Бранкова работи  и в областта на усложнената бременност.

През 1983 г. преминава специализация в института  в Подоли,  Прага, където изучава методи за диагностика на вродени и наследствени болести у децата преди раждане – фотоскопска и ранна амниоцентеза в 17-18 гестационна седмица. До тогава извършва амниоцентези, но в напреднала бременност основно при Rh-несъвместимост между майката и плода, и зрялост на плода.

През 1986 г. д-р Бранкова е обучавана от холандски специалисти на метода хорионна биопсия в първия триместър на бременноста (древен китайски метод, възстановен в Англия от Уайт и в Италия от Брамбати и Симони).

През 1987 г. методът е въведен от д-р Бранкова с цел ранна диагностика на вродените и наследствени болести у плода преди раждане. По този метод д-р Бранкова специализира в Института “Еразъм”, департамент по Генетика в Ротердам, Холандия.

За прилагането на тази техника тя работи съвместно с д-р В. Николов, блестящ ехографист. Двамата и досега продължават да работят в екип в болница “Св.Лазар”.

КОНТАКТИ

Д-р Маргарита Бранкова – Акушер-гинеколог гр. София
Адрес: гр. София, бул. Симеоновско шосе 4А
Адрес: гр. София, бул. Витоша 51
Тел.: 02/ 962 20 05; 0882461781; 088 923 8404