Д-р Иван Домусчиев дм – Ендокринолог гр. Пловдив

Published by burn on

Д-р Иван Домусчиев е специалист по ендокринология и болести на обмяната.

Практикуваг в МБАЛ “Св. Пантелеймон” и в МЦ “Св. Пантелеймон” в Пловдив.

През 1986 г. завършва Медицински университет в Пловдив с пълно отличие като промотор на випуска си (специалност медицина). През 1991 г. защитава научен дисертационен труд с присъждане на научна степен “доктор по медицина” в областта на диабетологията.

Дълги години е асистент (преподавател) по вътрешни болести и ендокринология на студенти по медицина и кинезитерапия, както и води и клинични упражнения на лица от следдипломна квалификация. Работил е като асистент (преподавател) в клиниката по ендокринология на Медицински университет в Пловдив, клиниката поендокринология на Медицински институт-ЦКБ в София, Национална спортна академия в София (водил е клинични упражнения по специалността “вътрешни болести в кинезитерапията” и следдипломна квалификация като хоноруван асистент).

Има 82 научни публикации, от които 8 научни монографии, един практически наръчник за диабетно болните, множество участия на научни симпозиуми и конгреси. Научните му публикации са в областта на ендокринологията, диабетологията, кардиологията и др. области на вътрешната медицина, невровегетологията,фитотерапията, антиейджинг медицината и др. Има собствени научни проучвания в областта на вариабилността на сърдечния ритъм при различни заболявания.

Специализирал е в областта на ендокринологията и диабетологията в Русия (Москва – акад. проф. д-р И. И. Дедов), Германия и Австрия (Виена – при известния ендокринолог проф. Майкъл Родън). Специализирал е иридология при проф. Ферлхофер (Москва) и безконтактен масаж при Джуна (Москва). Специализирал е и здравен мениджмънт. Изкарал е курс “Въвеждане в добрата клинична практика” (лектор Sue Fitzpatrick от Institute of Clinical Research, Лондон).

Член е на Българското дружество по ендокринология, Българската диабетологична асоциация, Немското диабетологично дружество, Австрийското диабетологично дружество и Европейската асоциация по Антиейджинг-медицина (ЕSAAM).

КОНТАКТИ

Д-р Иван Домусчиев дм – Ендокринолог гр. Пловдив
Адрес: гр. Пловдив, бул. Никола Вапцаров 9
Тел.: 032/ 603929; 032/ 603914; 0887695235
Е-mail: