Д-р Иван Георгиев Дочев – Ветеринарен лекар Бургас

Published by burn on

Във Ветеринарен кабинет в Бургас работят  Д-р Г. Стефанов и Д-р Д. Дочев.Клиниката отваря врати на 03.10.2006г.Средата на 2008г. е открит Рентгенов Кабинет към Клиниката, който е първият лицензиран такъв на територията на Бургаска област.

Клиниката разполага с Ехограф, ЕКГ-апарат, Ултразвуков скалер за почистване зъбния камък на домашните любимци, Стоматологична турбина, Апарати за изследване на кръв/биохимия и морфология /, Машина за Инхалационна анестезия, Кислороден Преобразувател . Разполага и с необходимата апаратура и тестове за извършване на дерматологични изследвания, копропроби, урина- биохимия и седимент, изследвания за кръвни паразити и вирусни заболявания, тестване за дерматофити, Биопсични изследвания.

Екипът от ветеринарни лекари освен работата с изброените по-горе уреди, извършва и хирургични интервенции: ортопедични, онкологична хирургия с реконструкция, коремни операции, операции в областта на главата, козметични операции. Извършвасе и подстригване – хигиенно и естетично.

Към момента в Клиниката работят :

д-р И. Дочев /управител/ – дерматология, инфекциозни и паразитни заболявания, образна диагностика, стоматология и ортопедия, онкологична хирургия

д-р Дочева – анестезиология, екзотични домашни любимци,спешна медицина, акушерство и гинекологични заболявания, зоопсихология, хирургия

д-р Стефанов – вътрешни болести, лабораторна диагностика, инфекциозни заболявания, диетология, хирургия

Кабинетът се намира в к-с “Изгрев”, бл. 94, партер.

 

ДЕЙНОСТ
  • Обезпаразитяване – против външни и вътрешни паразити;
  • Ваксинация- организма изгражда имунитет срещу определени причинители на редица инфекциозни заболявания;
  • Поставяне на микрочип- служи за идентификация на животното. Представлява малко устройство с големина на оризово зърно, което се имплантира подкожно. То носи информация за уникален 14 цифрен номер. Разчитането му ства посредством специални четящи устройства, които са на разположение във ветеринарните кабинети и в контролните органи. Чипирането е задължително съгласно нормативната уредба. Напълно безвредно е;
  • Спешна помощ- на нашите клиенти е на разположение телефонен номер на който могат да ни потърсят по всяко време в случай на нужда;
  • Активно лечение на диагностицираните заболявания. При необходимост е възможно пациентът да остане на стационар;
  • Кръвопреливане- след масивна кръвозагуба или анемични състояния в следствие на редица заболявания се налага хемотрансфузия. Това най често е животоспасяваща манипулация.
  • Лечение и профилактика на различни видове екзотични домашни любимци- декоративни зайчета, мосрски свинчета, хамстери и др. гризачи, ралични видове папагали, влечуги и др.
  • Диетологични консултации- предлагаме специфични хранителни диети необходими при лечението на различни патологични състояния- затлъстяване, сърдечни, бъбречни, уринарни, чернодробни, стомашно-чревни, диабет и т.н. При някои проблеми диетата е важна част от лечението.
  • Кастриране на мъжки и женски животни.
 
КОНТАКТИ

Д-р Иван Георгиев Дочев – Ветеринарен лекар Бургас – http://burgosvet.com/
Адрес: гр. Бургас, к-с “Изгрев”, бл. 94, партер
Моб.тел.: 0886 800 835

 

 

 

КОНТАКТИ

Д-р Иван Георгиев Дочев – Ветеринарен лекар Бургас
Адрес: гр. Бургас, к-с “Изгрев”, бл. 94
Тел.: 0886800835