Д-р Денка Досева – Невролог гр. Варна

Published by burn on

Д-р Денка Досева е лекар невролог, практикуващ своята дейност на територията на град Варна. Доктор Досева има богат професионален опит в диагностиката и лечението на неврологични заболявания.

 

В кабинета по неврология, доктор Досева извършва диагностика на неврологични заболявания. Кабинетът е оборудван с необходимата медицинска апаратура за диагностика на този вид заболявания. За точна и правилна диагноза, доктор Досева използва:

  • Електромиография – ЕМГ
  • Доплерова сонография
  • Електроенцефалография ЕЕГ

ЕМГ е изследване, което се използва за диагностициране на мускулни заболявания и периферните нерви. Електромиографията най-често се използва при дископатия, ишиас, детски паралич, плексити, невралгии, болки и слабост в крайниците и болест на Паркинсон.

Доплерова сонография е метод, чрез който се изследва състоянието на сънните и вертебралните артерии, на принципа на ултразвука и е безвредна за пациента. Методът позволява изследване на кръвоносните съдове по цялата им дължина – проверка на вътрешната структура – натрупани плаки, разширения, стеснения и други аномалии, които определят правилното кръвоснабдяване и оросяване.

ЕЕГ е метод, който се използва за откриване на тумор на мозъка, мигрена, главоболие, епилепсия, наранявания на главата, нарушения на паметта и инсулт. Изследването е безболезнено и безвредно, позволява в ранен стадий да се диагностицират появили се неврологични заболявания както при деца така и при възрастни.

КОНТАКТИ

Д-р Денка Досева – Невролог гр. Варна
Адрес: гр. Варна, кв. Аспарухово бул. Народни будители 7
Тел.: 052/ 373353; 0897 861 320
Е-mail: