Д-р Гергана Георгиева Николова ДМ – хомеопат гр. София

Published by burn on

Д-р Гергана Георгиева Николова е специалист по клинична хомеопатия в град Варна с доказан медицински опит. Доктор Николова приема пациенти в своите кабинети на бул. “Христо Смирненски” № 1 и гр. Варна, бул. “Република” № 15.

Повече инфомрация можете да откриете на посочените по-долу телефони.

 

 

ХОМЕОПАТИЯ

Хомеопатията е ефикасна научна система на лечение, която се основава на естествените тенденции на тялото да се самоизлекува. Тя приема, че всички симтоми в състояние на болест са израз на дисхармония на целия организъм. Трябва да се лекува не болестта сама по себе си, а болния човек във всички негови аспекти – психика, емоция и физическо тяло. Лечебният метод хомеопатия съществува повече от 200 години. През 1796 г. немският лекар Самуел Ханеман формулирал Закона на подобието. Той създал нов метод на лечение, който нарекъл хомеопатия (от гръцката дума “homeo” – подобен и “pahtos” – страдание.)

Основният принцип в хомеопатията се нарича “Закон на подобието” – “Similia similibus curentur” или “Подобното се лекува с подобно”. На практика той означава следното: когато здрав човек приеме дадено вещество той може да получи определени симтоми. Един болен човек, страдащ от същите тези симтоми, ще бъде излекуван с хомеопатичното лекарство, приготвено от това вещество. Още от преди 2000 години Хипократ е говорил, че има два подхода за лечение на болните – “лечение чрез противоположното” и “лечение чрез подобното”. Този факт е бил известен и прилаган при лечение в продължение на векове.

КОНТАКТИ

Д-р Гергана Георгиева Николова ДМ – Клинична хомеопатия

Адрес: гр. София, бул. „акад. Иван Евстратиев Гешов“ 15
Моб. тел.: 0888 586 687