д-р Георгиеви – Денталната практика гр. Варна

Published by burn on

Кабинетът е основан от д-р Пламен Георгиев през 1992 г. През 2007 г. към него се присъединява големият му син д-р Людмил Георгиев, а през 2013 г. започва работа и по-малкият му син д-р Георги Георгиев. Денталната практика се намира в гр.Варна, ж.к. Чайка бл.27 и разположението е удобно както за хора с автомобили, поради наличието на голям паркинг в близост до кабинета, така и за хора използващи градския транспорт, благодарение на намиращата се наблизо спирка „Явор”.

С висок професионализъм и коректно отношение , екипът на дентална практика „ДиДент” се стреми да предложи на своите пациенти една спокойна и приятелска обстановка. За високото качество на предлаганите услуги спомагат използването на материали от най-висок клас, модерна апаратура и съвременни методи на лечение, които следват световните тенденции.

ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ

Профилактичен преглед с интраорална камера

Профилактиката е най-доброто лечение !. Световната здравна организация (СЗО) и зъболекарските сдружения по цял свят (включително и БЗС-български зъболекарски съюз) препоръчват денталните профилактични прегледи да се извършват 2 пъти в годината. Редовното ходене при зъболекар ще осигури здраве на вашите зъби и ще ви спести болка, време и значително количество пари .

Кариесът и възпалението на венците (гингивит, пародонтит ) са двете основни причини за загубата на зъбите. Когато кариесът е диагностициран още в начална фаза, лечението му (поставянето на пломба) обикновено е в едно посещение, струва значително по-малко и е напълно поносима манипулация. Ако не посещавате редовно вашия зъболекар, има голяма вероятност да не разберете за съществуването кариеси, тъй като доста често те протичат безсимптомно и зъбът заболява, когато процесът стигне до пулпата (нерва). Това налага провеждането на ендодонтско (кореново) лечение, което от своя страна струва 3 пъти повече, провежда се най-често в няколко посещения, неприятното усещане е значително по-голямо, а в някои случаи (непроходими коренови канали) може да доведе до изваждането на зъба и последващо протезиране.

Възпалението на венците се причинява от натрупването на плака и зъбен камък и бавно, но сигурно води до разклащане и изпадане на зъбите, поради стапяне на костта около тях. Профилактичният преглед дава възможност на вашият зъболекар да открие и премахне възпалението на венците , чрез почистването на плаката, зъбния камък и полиране на съзъбието. Кървенето при миене на зъби е сигурен знак за наличието на гингивит или пародонтит!

В дентална практика ДиДент профилактичният преглед е напълно безплатен ! Той се осъществява с помощта на интраорална камера. Тя представлява пластмасов накрайник, който е снабден с 5 пега пикселов сензор и самостоятелни LED-светлини. Камерата е свързана към монитора на зъболекарския стол и има възможност да прави снимки и клипове, както и да предава в реално време. По този начин пациентът може да види какво се случва наистина в устата му и да му бъде показано и обяснено нагледно защо дадена процедура трябва да се извърши. Така се разсейват съмненията относно необходимостта от лечението, защото в доста ситуации е наистина много трудно или дори невъзможно да бъдат показани детайли от устната кухина с помощта на огледало. Интраоралната камера осигурява спокойствие у пациента и действа мотивиращо за поддържане на денталното здраве, защото когато човек вижда проблема е много по-убеден, че трябва да вземе мерки за неговото разрешаване.

ЛЕЧЕНИЕ НА КАРИЕС

Зъбният кариес е най-честото и широко разпространеното хронично заболяване в световен мащаб, засягащо 95% от хората. Това е процес на разрушаване на зъбите. Осъществява се чрез извличане на минералите от зъба – процес наречен ‘деминерализация’. Причинява се от бактериите в зъбната плака и киселините, които те произвеждат, в резултат на разграждането на въглехидратите от храната – постепенно зъбната структура става крехка, появява се кухина и се образува кариес. Симптомите му са най-често визуални в начален стадий – тъмни петна по и между зъбите. При напреднала фаза се усеща болка при химични и физични дразнения (болка от топло, от студено, от сладко, при натиск на зъба и др.) Податливостта на зъбите към кариес зависи от няколко основни фактора: начин на хранене (високо съдържание на въглехидрати в диетата) , орална хигиена, индивидуална резистентност.
Лечението на кариесът се състои в отстраняване на инфектираните тъкани (засегнатата част от зъба) и поставяне на обтурация (пломба). Нелекуван навреме кариесът може да засегне пулпата (нерва на зъба) – така наречния пулпит, а той от своя страна може да даде начало на редица други състояния – периодонтит (гранулом, засягане на връзките и костта, които се намират около зъба), киста от зъбен произход , остеомиелит и др.
Пътят на развитие на нелекувания зъбен кариес е следният : кариес-пулпит-периодонтит-киста-остеомиелит.
Caries stages
На картинката са представени отляво надясно съответно : 1- начален кариес в емайла (външния, твърд слой на зъба); 2- напреднал кариес в дентина (вътрешния,мек слой); 3- кариесът е засегнал пулпата – пулпит; 4- възпалението е излязло извън кореновите канали и е засегнало периодонциума (пространството около корените) – периодонтит.

КОНТАКТИ

Денталната практика – д-р Георгиеви – didentbg.com

Адрес: гр. Варна, ж.к.Чайка, бл.27 – ниско тяло (от другата страна на блока се намира супермаркет CBA)
Работно време : Понеделник – Петък 8:30-13:00ч и 14:00-19:00ч
Моб. тел.: 0885 366 450
Е-mail : didentbg@ gmail.com