Д-р Галина Борисова – Обща медицина гр. София

Published by burn on

Казвам се Галина Борисова и съм лекар с 24 годишна практика.Завършила съм Медицина в Медицинска Академия – гр.София. Бях една от първите, които си взеха Специалност “Обща медицина” в България. След това защитих и специалност “Клинична токсикология”. Завърших първия випуск по Хомеопатия в България – през 1997г. И за да мога изцяло да съм полезна на своите пациенти,учих и психотерапия в Швейцария, в школата на проф. Бернаскони. Завършила съм и много пре-квалификационни курсове, които ми помагат да съм в час с постоянно променящата се наука медицина.

Работила съм три години в “Бърза помощ”- универсална школа за лекари, а след това в отделение по ендокринология, по пулмология, по клинична токсикология. Три години бях заведущ извънградски ендокринологичен кабинет, две години в ПДО /приемно диагностично отделение/, а като влезе новата система – като GP – личен лекар, но се наложи да се откажа, тъй като Здравната каса не бе съгласна да се занимавам с Хомеопатия и Психотерапия, докато съм GP. И така, разделих се с моите повече от 2000 пациенти, на които бях личен лекар, с ясното съзнание, че с помощта на хомеопатията и психотерапията ще допринеса за пълното им оздравяване, а не само за закрепване на здравето им.

Работя по американската теория за единния произход на болестите – токсемията. Според нея стресът блокира органите на човешкото тяло,които изхвърлят токсините. Кой орган ще се блокира зависи от генетичното предразположение. А дали ще се блокира част от орган, цял орган или няколко органа зависи от силата на стреса. Когато имаме блок на изхода на системата, токсините в човешкото тяло не могат да бъдат изхвърлени и се натрупват в организма. Количественото натрупване води до качествено изменение, наречено болест. Как ще се казва болестта зависи от това къде са се натрупали токсините. Така се получават болестите. Хубавата новина е, че човешкото тяло напълно се обменя за 1-3 години, дори и нервната клетка /Нобелова награда на група американски физиолози за 1995г./ Следователно, ако се справим със стреса, престанем да вкарваме отрови и махнем старите натрупани отрови, БОЛЕСТ НЯМА.

КОНТАКТИ

Град: София
Адрес: ЖК “Хаджи Димитър”, ул. “Макгахан” блок 71, вход “Г”, ап. 6
Телефон: 02 947 96 75;02 947 96 73;0887 954 995
e-mail: borisova@doctorborisova.com
web site: www.doctorborisova.com