Д-р Виолета Паскалева – Акушер – гинеколог – гр. Пловдив

Published by burn on

Д-р Виолета Паскалева е специалист по акушеро – гинекология, практикуващ на територията на гр.Пловдив.

Завършила е медицина през 1990 год. – ВМИ гр.Пловдив.

През 1996 год. придобива специалност Акушерство и Гинекология.

Има завършени курсове по “Стерилитет и Ин витро оплождане” , “Гинекологична Ендокринология”, ” Ултразвук в акушерството и гинекологията “, “Водно раждане”.

От 1991г. до сега работи в УМБАЛ” Свети Георги ” АГКлиника , като акушер -гинеколог.

Д-р Паскалева предлага следните услуги:

Гинекологичен преглед – Първият гинекологичен преглед трябва да се осъществи при навършването на 18 години (ако пациентката не е сексуално активна).В случай, че момичето има някакви оплаквания, прегледа трябва да се направи по-рано.Дигиталното туширане (влагалищния преглед) дава обективна оценка за състоянието на маточната шийка, матката и аднексите (маточни тръби и яйчници).

Имунизация против рак на маточната шийка – Ракът на шийката на матката е втората причина за смъртността при младите жени след рака на гърдата.Той се причинява от вирус, наречен папилома вирус и някои негови типове причиняват болестта. 50% от жените в света са заразени с вируса, който има 300 разновидности, но те не получават усложнения.Годишно заболяват около 500 хил. жени в света. Ваксинирането е част от профилактиката и необходимостта от нея за най-младите е това да става още на 9-12 годишна възраст, като се има предвид по-ранното започване на полов живот.Особено се препоръчва се за жени от 16 до 26 години,като е добре предварително да се направи HPV типизация.
Ваксината се прави по определена схема – в рамките на шест месеца се бият като мускулни инжекции три дози.

Коремен ехограф (абдоминален) – Ехографията намира място като диагностичен способ в акушерството и гинекологията. Служи за оглед на матката, яйчниците, маточните тръби, контрол над бременността. При коремния ехограф трансдюсерът се поставя на корема и ултразвуковите вълни преминават през корема към плода. Трансдюсерът на ехографа съдържа пизеоелектирчен кристал, който при приложение на електромагнитни вълни става източник на ултразвук. Те се разпространяват в тъканите и се отразяват при контакта с тях. Отразените вълни се регистрират от трансдюсера и се превръщат в електрична информация, обработвана от компютър и визуализирана на екран.

Наблюдаване на рискова бременност –  Рискова се нарича бременността, която при наличието на определени фактори се нуждае от по- внимателно наблюдение и специализирани прегледи. Целта на това наблюдение е да се ограничи риска за майката и плода и да се осигури едно нормално протичане и раждане.

Посявка за микробиологично изследване – Микробиологичното изследване е метод, чрез който се изолират и идентифицират най-често срещаните микроорганизми (бактерии или гъби). За целта в хода на стандартен гинекологичен преглед се взема материал от влагалището или от канала на маточната шийка (цервикалния канал), след което той се транспортира в специална хранителна среда до съответната микробилиогична лаборатория.

Проследяване на бременност (женска консултация) 

Ултразвуков преглед през бременността – Точният брой ултразвукови прегледи не е фиксиран. Необходими са 4-5 основни прегледа и няколко допълнителни прегледи при определени оплаквания или патологични сътояния.

Установяване на бременност – За потвърждаване на бременността е необходимо да се направи преглед при гинеколог. При настъпването на бременността се извършват промени в половите органи на жената: матката и влагалището. От 5-та седмица на бременността гинекологът може да открие промените във формите на матката и увеличаване на нейните размери, съответстващи на определения срок от бременността.
За ранната диагностика на бременността се използва и ултразвуковото изследване с вагинален датчик. То позволява не само да се диагностицира бременността още през първата седмица след забавянето на менструацията.

Фоликулометрия – Измерването на нарастващи яйчникови фоликули чрез ехографски преглед се нарича фоликулометрия, а с названието „фоликул” обозначаваме кухина, изпълнена с течност, в която се намира женската полова клетка (яйцеклетка).

Цитонамазка (ПАП тест) – Всяка жена с активен полов живот или която е поне 18 годишна трябва да бъде изследвана по веднъж в продължение на поне три години. Ако в резултатите и на три поредни изследвания е записано “Без патологични изменения”, тогава жената може да поиска да й се прави такова изследване на 3-5 години. Въпреки това всяка жена трябва да минава всяка година на профилактичен гинекологичен и общо-медицински преглед.

КОНТАКТИ

Д-р Виолета Паскалева – Акушер – гинеколог – гр. Пловдив
Адрес: гр. Пловдив, ул. "Радко Димитриев" 27, ет 1., ап.2.
Адрес: гр.Пловдив, ул."Дончо Цончев"5 - /Четвъртък пазар/ - Клиники Торакс
Тел.: 0888 49 27 12 0898 21 9279
Е-mail:
Web site: http://drpaskaleva.zona.bg/