ITS | Здравен портал

Д-р Веселин и Ирина Попови – Неврохирург и Педиатър гр. Стара Загора

Д-р Веселин и Ирина Попови са семейство лекари с дългогодишна практика. Тя е педиатър с опит и дългогодишен стаж, а той е доказал се неврохирург.

 

 

 

 

Д-Р ВЕСЕЛИН ПОПОВ

Д-р Веселин Попов – Неврохирург
1985 Завършва Медицина в Минск, 1992 Специалициалност- Неврохирургия

Специализации: 2000- Орхус (Дания) неврохирургия на моръчните тумори, 2004- Аарау (Швейцария) неврохирургия на гръбначен стълб, 2005- Залцбург (Австрия) обща неврохирургия, 2009- Бостън (САЩ)

1997-2013 Завеждащ отделение по неврохирургия в МБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” в Стара Загора

От 2013г. д-р Попов е неврохирург в невгохирургично отделение на МБАЛ Хасково

Специалности:

Лекува оплаквания от болки в кръста или краката, както и слабост и изтръпване на ръцете. Понякога това се дължи на дискова протрузия или дискова херния (наричана още “дископатия”). Лечението на дискова херния не е непременно оперативно. През последните години навлязоха така наречените безкръвни операции. Те могат да облекчат страданията Ви безболезнено за около 30 мин и се поемат от НЗОК. Лечение на дискова херния може да се проведе с инжекции на озон /озонотерапия/ или с лазер. Две мнения няма: поставянето на правилна диагноза ще доведе до по-ефикасно лечение на дискова протрузия, дископатия и дискова херния или предписване на упражнения.

Сравнително рядко причина за главоболието е сериозно заболяване. Късното реагиране обаче би довело до усложнения. За да се предприемат правилните мерки е необходимо да се определи причината на страданието. Спестете си главоболия като се избавите от неоснователни притеснения за здравето си.

 

 

Д-Р ИРИНА ПОПОВА

Д-р Ирина Попова – Специалист детски болести
1985 завършва педиатрия в Минск, 1986 Специализации по педиатрия, 1988-1994 Ординатор в Неонатология ,1999 Специалност „Детски болести” ,1994-2012 Ординатор в Първо отделение по педиатрия в МБАЛ “Проф. Д-р Стоян Киркович” Стара Загора, 2005 Магистър “Клинична психология” ,от 2012 Ординатор в Неонатология в МБАЛ Св. Иван Рилски в гр. Стара Загора.

Д-р Ирина Попова има 28-годишен стаж като детски лекар. Осемнадесет от тях работи в детско отделение, шест- в отделение за новородени деца.

Квалификации:

Нефрология (бъбречни заболявания)

магистър по Психология

Ултразвукова диагностика

Д-р Ирина Попова има опит с:

  • болести на дихателната система
  • стомашно-чревни заболявания
  • бъбречни болести

Ако детето ви има влошен апетит, по-вяло е, има повишаване на температурата без признаци на белодробно заболяване, много често това са първи признаци на бъбречно заболяване, което диагностицирано навреме се лекува доста успешно и ефектът от лечението му е в пряка зависимост от ранната диагноза.

КОНТАКТИ

Д-р Веселин и Ирина Попови – Неврохирург и Педиатър гр. Стара Загора
Адрес: гр. Стара Загора, бул. Христо Ботев 69
Адрес: гр. Стара Загора ул. Цар Калоян 6 вх. А, ет. 1 (между Сити Център и “бариерата” на Окръжна болница)
Тел.: 042/ 25 50 92; 0888 557 705; 0878 957 644; 0894 787 863
Web site: http://www.drpopovi.com

error: Alert: Content is protected !!