Д-р Веселин Динев – Пластичен хирург – гр. София

Published by burn on

Д-р Веселин Динев специализира пластична, естетична и реконструктивна хирургия изцяло в Париж-Франция. Той започва своето обучение в най-голямата клиника по пластична хирургия – БолницаSt.Louis, в екипа на хирурзи от световна величина като Prof. Jean-Marie Servant, Prof. Mark Revol и Prof. Pierre Banzet.

Продължава да я посещава периодично по време на цялото си четири годишно пребиваване в Париж и асистира многократно на редица други големи имена в световната пластична хирургия, между които е и откривателя на липосукцията – Dr.Illuz.

В Болницата St.Vinsent de Paul работи дълго в екипа на Dr. BernardPavy – един от лидерите на Франция за хирургия на “заешка и вълча уста”. Д-р Динев е негов личен асистент дълго време и в клиникатаCCBB. Участва в екипа и е личен асистен още на хирурзите Robert Haddad и Stepfaine Guero – лидери в хирургията на вродени малформации на ръката. Известно време прекарва като асистент във френския Институт по хирургия на ръката, под ръководството на Prof. Philippe Saffar.

Дипломната работа на Д-р В.Динев е на тема “Реконструкция на малформации на ръката чрез присаждане на фаланга от пръст на крака върху ръката”. Ръководители на специализацията му са Prof. Y.Raulo, Prof.Bernard Pavy и Dr.Robert Haddad. Членове на изпитната комисия за специалност са Prof.Raulo, Prof.Baruch, Prof.Carion иProf.Mimoun.
Д-р Динев има и редица публикации и участия в конгреси по пластична хирургия във Франция.

Д-р В.Динев добива уменията си в областта на естетичната хирургия с работата си в редица частни клиники в Париж, между които са Clinique d’Alma, CCBB, Clinique Victor Hugo и др. Там асистира
в естетичната практика на част от изброените по горе хирурзи –Bernard Pavy, Robert Haddad, Stepfaine Guero и освен тях на хирурзи като Marc Divaris- за присаждане на коса и Serge Letessier за филъри и лазери.

Д-р Динев специализира и медицинска лазерна терапия
в университета Paris 6 – Marie Curie с диплома – Inter European Diploma for Medical Lasers(Diplome Inter Universitaire Europeene- Lasers Medicaux). Член е на много френски и международни асоциации за пластична, естетична хирургия и лазерна терапия.
След Париж Д-р Динев продължава практиката си в Montreal – Canada, където работи в Montreal General Hospital, в екипа на Prof.Brawn, както и в Childrens’ Hospital of Montreal, Royal Victoria Hospital и в Seaford Medical Center for Plastic and Aesthetic Surgery
в екипа на Prof. Rene Crepeau.

0e055015385980da4e111a90c5284edc_XL 20160727_144925 drDinev-5 drDinev-6 dr-dinev-42720-680x0 IMG_1493-3-1 photo

КОНТАКТИ

Д-р Веселин Динев – Пластичен хирург – гр. София
Адрес: ГР СОФИЯ УЛ. РАЛЕВИЦА 87 ВХ А ПАРТЕР
Тел.: 0898 456 560; 0896 18 10 10;
Е-mail: