Д-р Васил Маринов – Специалист термовизуална диагностика гр. София

Published by burn on

Д-р Васил Маринов е роден през 1957г в гр.Русе. Завършил е медицина през 1983г в Медицинската академия – София. Работил е като терапевт в с.Тенево, Ямболско, в ревмокардиологичното отделение в Общинската болница в Пирдоп и седем години като терапевт в с.Равно поле, Софийско. От 2006 година се занимава с термовизуална диагностика и компютърни изследвания в 22-ро ДКЦ – София.

ТЕРМОВИЗУАЛНА ДИАГНОСТИКА

Термовизуалната диагностика е високотехнологичен и напълно безвреден метод на съвременната медицина за диагностициране на над 150 заболявания.От векове е известно, че температурата на човешкото тяло се променя при възпалителни, травматични и дори емоционални състояния. Термовизорът улавя това топлинно излъчване и го визуализира в цветен кадър, където всеки нюанс означава топлинна стойност. Измервайки ненормалните температурни отклонения до стотни от градуса, уредът не само регистрира структурните изменения на даден орган, а дава възможност да се определи и техния характер – възпалителен, съединително-тъканен или онкологичен. Изключително прецизен е при патология на млечни жлези, щитовидна жлеза, съдови заболявания и др.

Гарантираната безвредност на метода го прави достъпен за бременни жени, малки деца, сърдечно-болни с пейсмейкър, пациенти с клаустрофобия или при всички случаи, когато познатите медицински изследвания са неуместни. От десетилетия е познат в САЩ, Германия, Швеция, Япония и Русия, където намира приложение:

като профилактика с оптимален интервал 6 месеца;
при неясни болкови, температурни и др. състояния;
за контрол при хронични заболявания;
като експресна диагностика при спешни състояния и т.н.
Основното предимство на термовизуалната диагностика е, че за по-малко от 30 мин. се проследява широк диапазон от патология, а прецизността й категорично елиминира редица ненужни, нерядко и опасни за здравето изследвания. Не изисква никаква предварителна подготовка.

След прегледа, с оглед на диагностицираната патология, пациентът се насочва конкретно към лекар-специалист.

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Заболявания при които може да се използва термовизия за ранна диагностика:
* УНГ
* Пулмология
* Кардиология
* Ангиология
* Гастроентерология
* Нефрология
* Андрология
* Акушерство и гинекология
* Заболявания на млечните жлези
* Ендокринология
* Хематология
* Имунология
* Инфекциозни заболявания
* Нервологични заболявания
* Заболявания на гръбначния стълб
* Хирургически заболявания
* Ревматология и травматология
* Онкология
* Кожни болести

ИЗСЛЕДВАНИЯ

Прегледи се правят след предварително записан час, всеки работен ден от 9.00 до 18.00 ч. в 22 ДКЦ. Продължителността на прегледа е около 45 минути и включва предварителен разговор с анамнеза, снимки и анализ на заснетия материал. Ако са правени други изследвания е желателно пациента да ги носи.Снимките започват от глава в близък план. Пациентът е седнал, с лице към апарата на разстояние от 2 м. Снима се фронт, лицеви половини и шия. За следващите снимки, пациентът е прав на разстояние около 3 м., по бельо. Започва се от крака, след това тилно, отново фронт и в диагонал. Заснемат се около 30 кадъра.

В края на прегледа пациента получава снимковият материал записан на дискета и бланка с заключението. Материалите могат да се гледат на всеки компютър, снимките да се уголемят и принтират.

Оптимален интервал за следващ преглед – 6 месецеа.

КОНТАКТИ

Д-р Васил Маринов – Специалист термовизуална диагностика София – termo.web.bg
Адрес: гр. София, ул. Николай Коперник 9
Тел.: 2 971 11 37
Моб.тел.: 0888 251 448
Email: termo@web.bg, dr.v.marinov@gmail.com

Текст: termo.web.bg