Д-р Анатолий Кънев – Стоматолог гр. София

Стоматологична практика д-р Кънев е създадена през 1992г. от д-р Анатолий Кънев.

В момента в клиниката работи голям екип от високопрофесионални специалисти, практикуващи широк кръг от дентални услуги.

Клиниката е ориентирана в областта на имплантологията, ортодонтията и естетичната стоматология.

В дентален център “Д-р Кънев” организираме консултации с републикански специалисти по лицевочелюстна хирургия и ортодонтия.
Услуги

Имплантология
Имплантатите позволяват да се възстанови дъвкателната способност на пациенти, които са загубили голяма част от естествените си зъби. Много удачно е поставянето на имплантат в случаите, когато има един единствен липсващ зъб, тъй като това позволява да се възстанови зъбната редица без да се изпиляват съседни зъби за изработването

Ортодонтия
Естетиката е важна, усмивката е самочувствие, правилната захапка е здраве.
Всички искаме бели и изправени, добре подредени зъби, перфекна усмивка.
Кривите и неправилно подредени зъби не са само естетичен проблем. Те водят до редица усложнения, напредващи все повече с възрастта по-бързо натрупване на плака, поради невъзможност от правилно почистване, лош дъх и кървене на венците, повишаване на кариозността.
Неправилната захапка води до травматизъм, абразия на зъбите, чупене на емайловите ръбове, появявя с е болка. С течение на времето намалява стабилността на зъба в костта, зъбите се оголват и разклащат. Лечението след това е по-трудно, често съпроводено с екстракци на зъби и ортопедичен подход. Зъбно-челюстните деформации се отразяват и на външния вид на лицето – нарушават се пропорциите между трите лицеви етажа, устната е изпъкнала или потънала, лицевите гънки се задълбочават, променя се и профилът на лицето.

Профилактика
Според нас, тя е като класическата музика и класическата литература. Много се говори за нея, но малко се потреблява. Убедени сме, че тайните за здравето ни се крият преди всичко в профилактиката.

Ендодонтското лечение
Нарича се от пациентите „кореново лечение“, е лечение на зъбната пулпа.
Зъбната пулпа е тъкан (съставена от нерви, кръвоносни съдове и други тъкани) разположена вътре в зъба. Нейната функция е свързана с растежа на зъба (коронката и корена), а след това осъществява физиологичния отговор на различни дразнители през целия живот. Специалността ендодонтия („ендо“ — вътре, „донтия“ — в зъба) разглежда биологията, физиологията, патологията и лечението на зъбната пулпа.
Най-честите причини за възпалението или инфекцията на зъба са :
Зъбният кариес (най-често големи, дълбоки кариеси).
Натрупаният ефект от сменянето на няколко пломби.
Изборването, загряването и дезинфекцията.
Травматични инциденти.
Симптомите, свързани с инфекция в пулпата са: зъб, който боли при дъвчене, а в някои случаи е чувствителен и при докосване (освен пулпата е засегната и костта). Когато е засегната само пулпата, болката е ирадираща и боли цялата страна, без да може да се посочи причинния зъб. Рентгенографията не винаги може да помогне за диагностицирането на този проблем. Ако процеса е напреднал и има загуба на костна структура около зъба, тогава рентгенографията ще помогне за диагнозата.

Керамични корони и фасети
Дентален център „д-р Кънев” въведе в своята практика CAD-CAM системата CEREC 3 AC. Tова е модулна система за автоматизирано проектиране и изготвяне на керамични инлеи, онлеи, коронки, фасети и мостове за предни и задни зъби.

Така става възможно в рамките на едно посещение на пациента, в течение на час и половина да бъдат изработени естетичните конструкции. Изработването може да се осъществи дори без да се снема отпечатък, с помощта на лазерна 3D камера, която е най-прецизната предлагана до този момент. Камерата използва видима синя светлина LED (излъчващ светлина диод) за заснемане на цифрови изображения.
Изображението на подготвения зъб се превръща в триизмерен обект на екрана на монитора и стоматологът моделира нужната реставрация, старателно оформяйки нейните граници. Точността на изработка на керамичните конструкции е три пъти по-висока, отколкото би могъл да постигне и най-добрият зъботехник.
Системата позволява предварително планиране на формата на коронките и фасетите, съобразени с индивидуалните изисквания на пациентите. Материалите които се използват /керамика и цирконий/ позволяват високо естетично възстановяване на зъбните дефекти. Изрязването на детайлите от фабрично изработен керамичен блок гарантира най-високо качество и здравина, недостижими в зъботехническа лаборатория.

Компютърът изчислява обема и информацията се предава в шлайф блока, който с висока точност изготвя коронката, която в последствие се фиксира върху зъба.

КОНТАКТИ

Д-р Анатолий Кънев – Стоматолог гр. София
Адрес: гр. София, ул. Осогово 60
Тел.: 02/ 929 6101; 0882713269
Web site: http://www.doktorkanev.com/