Доцент д-р Веселин Петров – Съдов хирург – гр. Варна

Published by burn on

Доцент д-р Веселин Петров д.м. притежава богат опит и умения в областта на съдовата хирургия и ангиология. Специализирал е в елитни и престижни европейски клиники по сърдечно-съдова хирургия – Германия, Италия, Швейцария, Испания.

 

 

 

Дълги години е преподавал, обучавал и ръководил клиника по съдова хирургия и ангиология към УНКБ – София. От 01.10.2012 е избран за началник клиника по съдова хирургия към МБАЛ Света Марина – гр. Варна и Медицински Университет Варна. Приоритет и акцент в оперативната му дейност са:

  • Диагностика и оперативно лечение на аневризмална болест – ААА, периферни и лъжливи аневризми – изключително трудна и криеща рискове съдова патология.
  • Хронична артериална недостатъчност (ХАНК на горни и долни крайници).
  • Стенози и тромбози на сънните артерии.
  • Заболявания на вените – разширени вени, флебит, дълбока венозна тромбоза.
  • Заболявания на лимфните съдове.

Оперативна активност – съдова хирургия

Хирургията на сънните артерии /каротидна хирургия/ е една от най-престижните оперативни интервенции в съдовата хирургия.Тя изисква задълбочено познаване на анатомията физиологията и патологията на кръвоснабдяването на централната нервна система. Това е най-отговорната приоритетна част от съдовата хирургия,защото от кръвооросяването на мозъка зависят живота , интелекта и трудоспособността на пациента. Именно в тази важна и отговорна съдово-хирургична област доц. Петров работи още от началото на деведесетте години на миналия век.

ААА, пациенти с ХАНК и разширени вени – подходящите пациенти се изследват, диагностицират, като първо се определя стадия на заболяването , усложненията от придружаващите заболявания, а след това се преценява риска и възможностите за успех от евентуалните оперативни интервенции. Пациенти с ХАНК се подлежат на различни видове операции – аортобифеморален байпас, илио-феморален байпас, феморо-поплитеален байпас и др. Болните с разширените вени също се оперират в по-голямата си част, както по конвенционалния хирургичен метод – стрипинг, така и с новите миниинвазивни методики – радиофреквентна или лазерна аблация и др.

 

КОНТАКТИ

Доцент д-р Веселин Петров – Съдов хирург – гр. Варна
Адрес: гр. Варна, бул. Христо Смирненски”1 ет.12 Клиника по съдова хирургия в УМБАЛ СВЕТА МАРИНА
Тел.: 052/ 978323; 0888 358 752
Web site: http://docpetrov.com/