ITS | Здравен портал

Дом за стари хора Четири Сезона гр. Брезник

Спокойствие, уют, екологично чиста и красива природа, тишина – това ще намерите в нашият Дом за стари хора 2, който би могъл да стане Дом за Вашите родители и близки.
Новооткритият дом за стари хора „Четири сезона” – дом №2 е разположен в новопостроена четириетажна сграда с разгърната площ от 4 000 кв.м. и двор 6 000 кв.м.
Сградата е с алуминиева дограма, топлоизолация и се отоплява с локално парно на пелети.

 
Домът разполага със 72 стаи с по две легла, 12 стаи с по три легла и 14 апартамента. Всяка стая е обзаведена с нови мебели и има самостоятелен санитарен възел.
На първия етаж са обслужващите помещения: просторна кухня, перално помещение, лекарски кабинет, манипулационна, фризьорски салон, стая за свиждане, библиотека, зала за културни мероприятия и развлечения (шах, табла, не се сърди човече, дама и др.). Всички стаи и общи помещения са окабелени за кабелна телевизия и интернет. На всеки етаж разполагаме с просторна трапезария.

 
Стаите на втория, третия и четвъртия етаж са с балкони, от които се разкрива прекрасна гледка към природния парк на града, наречен „Бърдото”.
Около дома е оформена паркова зона с пейки, овощни дървета, беседки и алеи за разходка и отдих. Обособена е и зеленчукова градина.

 
Провеждат се културни мероприятия като: чествания на рождени дни, празнуването на коледните и новогодишни празници, организираме празнични концерти съвместно с учениците от СОУ „Васил Левски”, Целодневна детска градина „Брезица” и Народно читалище „Просвещение”, а също така и много други развлекателни мероприятия.
Всичко това дава възможност на настанените в дома да водят самостоятелен живот, да създават контакти и да се чувстват неразделна част от обществото.

 
Битовите условия и хигиената в дома се поддържат на най-високо ниво от персонала, който е с богат социален опит.
Домът разполага с висококвалифицирани медицински сестри и лекар, които при нужда оказват необходимата медицинска помощ. Има посещения в дома на личен лекар, а според нуждите на пребиваващите, може да осигури посещения на лекари специалисти, които провеждат консултациите на място.

 
Храненето в дома е четири пъти на ден. Oпитни готвачи приготвят разнообразна и вкусна храна. Изготвя се меню според нуждите на настанените хора, в това число и диетични храни. Оборудването на кухнята е изцяло с нова техника.
Приемат се хора без възрастово ограничение и без определен срок на престой.

КОНТАКТИ

Дом за стари хора Четири Сезона гр. Брезник
Адрес: гр. Брезник, ул. Гоздовска 1
Тел.: 0897822412; 0893 504 645
Е-mail:
Web site: http://dom-sezona-2.com/

error: Alert: Content is protected !!