Дом за стари хора ” Уют” – гр.София

Published by burn on

Преди години да оставиш родителите си на грижите на чужд човек бе признак на коравосърдечност и непризнателност. Сега обаче много често това е необходимост, в противен случай младите могат да загубят работата си.
Домът за стари хора е мястото, където вашите родители могат да прекарат спокойно последните си дни, ще бъдат по-щастливи и пълноценни, отколкото ако са затворени в някой апартамент или обикалят улиците.
Домашен уют, грижи и спокойствие! Това има в дом за стари хора Уют.
Намира се в гр. София кв. Драгалевци. Притежава всички условия за комфортен престой на възрастни хора.
Дом за стари хора Уют е мястото , където Вашите родители могат да запазят независимост, да получат спокойствието и грижите, които заслужават.

Дом за стари хора „Уют“ се намира в град София, в подножието на планина Витоша сред живописната природа на елитния квартал Драгалевци. В непосредствена близост има спирка на автобус! Дом за възрастни хора „Уют” е от 2006 година и е лицензиран от Министерството на труда и социалната политика и Агенция за социално подпомагане, и отговаря на всички Европейски стандарти.
Домашен уют, грижи и спокойствие! Това има в дом за стари хора Уют в две къщи една до друга и двор от един декар. Притежава всички условия за комфортен престой на възрастни хора. Дом за стари хора Уют е мястото, където Вашите родители могат да запазят независимост, да получат спокойствието и грижите, които заслужават!
Домът разполага с 10 стаи в две къщи, 4 бани с тоалетна, голяма веранда и просторна градина с изглед към планината и на втория етаж. Домът разполага с ограден двор, пълен с зеленина, цветя, пейки, има и басеин, където нашите клиенти могат да се отпуснат в спокойна среда . Домът е с капацитет от 37 места.
Дом за възрастни хора „Уют” разполага с рехабилитатор, и медицински кадри, които във всеки един момент са готови да окажат социални услуги на нашите домуващи при повикване и при необходимост.

Нашата цел е да поддържаме и продължаваме живота на възрастните хора, да се чувстват по-млади, щастливи и доволни.

Предлагаме и допълнителни услуги като библиотека, фризьор и бръснар, шивашки услуги, помощ в поддържането на личната хигиена.

Домът има 24 часа медицинско обслужване и грижи, консултации от лекар-отдинатор, психологична и психиатрична помощ, хирург, невролог, медицинска лаборатория, диетично хранене по избор.
Разполагаме със специализирани специалисти, които наблюдават и следят получаването на необходимите медикаменти по определената схема.

Настаняваме и само в съботно-неделните дни, по време на отпуск и пътувания на близките.
Цената не включва лекарства и санитарни материали, както и допълнителни разходи, като медицински и клинични изследвания, процедури, екскурзии и др.

Настаняването в ДСХ се извършва на основание чл.40а ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, със Заповед на директора на Дирекция „Социално Подпомагане”.

За настаняване са Ви необходими следните документи:

  • Копие от лична карта или паспорт – 2бр.
  • Копие от последна епикриза /ако има такава /
  • Копие от решение на ТЕЛК /ако има такова /
  • Лицето се приема и настанява след подписване на договор за социални услуги
  • В договора е регламентиран и начинът на напускане на дома (напр. – с подаване на писмена молба от лицето / с 7 дни предизвестие /; при нарушаване на Правилника за вътрешния ред; при неспазване на договорните отношения, и др.).

Нека нашия дом е и ваш дом!

Галерия

1 2 3 4 5 6 7 8

КОНТАКТИ

Дом за стари хора ” Уют” – гр.София
Адрес: гр. София,кв. Драгалевци,ул. "Крушова градина" №47
Тел.: 02 957 27 64;0878 57 27 67
Е-mail:
Web site: http://domuiut.com/