ITS | Здравен портал

Дом за Възрастни Хора “Свети Йосиф” с.Калояново

Домът за възрастни хора “Св. Йосиф” се намира в с. Калояново, което отстои на 24 км. северно от гр. Пловдив и на 15 км. южно от курортния гр. Хисар.

Основната цел на ръководството и персонала на Дома е хората настанени тук да се чувстват уютно в обстановка близка до домашната, а ежедневието им да е ангажирано с различни занимания и социални контакти. Целта е всеки един от тях да се чувства пълноценен и обичан.

 За да постигне това, екипът на Дом за възрастни хора “Свети Йосиф” се стреми да осигури:

• Морална, духовна и социална подкрепа на домуващите и техните близки.

• Пълноценно и качествено хранене.

• Медицински грижи – лекар и медицински сестри.

• Поддържане на добра лична хигиена на домуващите.

• Денонощна обратна връзка с техните близки.

В работа си специалистите тук се вдъхновяват от Христовите думи: “Доколкото сте сторили това на едного от тия мои най-малки братя, Мене сте го сторили” /Мат. 25,40/

За комплекса

Сградата на “Дом за възрастни хора “Свети Йосиф” е специално проектирана и построена за целите си, така че да може оптимално да отговаря на потребностите на възрастните хора, които домуват в нея. Изграждането и започва през 2007 г. и завършва в края на 2011 г.

Разгънатата площ, с която разполага е 950 кв. м., което включва: 4 стаи с едно легло със собствен санитарен възел, и 9 стаи с две легла със собствен санитарен възел. Всяка от стаите е оборудвана с нови мебели, SOS система, телевизия и безжичен интернет. За прекарване на свободното време на домуващите и за нуждите на техните социални контакти на разположение са 2 зали с библиотека и кътове за тихи занимания.

За изготвянето на качествена и вкусна храна “Дом за възрастни хора “Свети Йосиф”, разполага със собствена кухня разположена на площ от 85 кв. м. и оборудвана с изцяло нова техника. Храненето се извършва в просторна и светла столова.

Около дома са изградени зелени площи, където възрастните хора могат да се разхождат и да дишат с пълни гърди чистият въздух.

 

КОНТАКТИ

Дом за Възрастни Хора “Свети Йосиф” с.Калояново
Адрес: с. Калояново, ул. Христо Ботев 8
Тел.: 03123/ 22 31; 0885 63 85 95
Е-mail:
Web site: http://www.dom-svjosif.bg

error: Alert: Content is protected !!