Динята може да подобри любовния ви живот

Published by burn on

Според експертите по хранене динята може да ви запази млади, да подобри любовния ви живот и дори да ви помогне да отслабнете.
Според тях този плод е суперхрана, тъй като е пълен с витамини, помага на хидратацията на тялото и има много други ползи за организма, включително предпазва от инсулт.
Ето и защо трябва сериозно да се замислите да започнете да консумирате повече диня, а освен това сезонът ѝ съвсем наближи:

Подобрява вида на кожата

Според експертите, ако ядете по една порция диня на ден – приблизително 180 грама, вие си набавяте около 20 на сто от нужния дневен прием на витамин С, който помага за изграждане и поддържане на колаген, основен структурен протеин в кожата.

Намалява риска от инсулт

Динята дължи великолепния си червен цвят на мощния антиоксидант ликопен. Консумирането на храни, богати на ликопен намалява риска от инсулт с близо 20 на сто. Едно проучване показва, че хората с най-високи нива на ликопен са с 55 на сто по-малко застрашени от инсулт. Ликопенът подобрява функцията на кръвоносните съдове и предпазва от увреждане от холестерола в кръвта.

Подобрява имунитета

Благодарение на своите високи нива на ликопен, дините стимулират имунната ни система – така че те са перфектният плод, който може да ни помогне да се преборим с настинката. Все повече изследвания показват, че ликопенът може да унищожи ранните ракови клетки в гърдата и в простатата.

Облекчава мускулната треска

Ако имате болка в мускулите след тренировка във фитнеса, хапнете резен диня. Същото важи и ако сте прекарали твърде дълго време прегърбени пред компютъра. Дините са богати на калий, който помага за регулиране на действията на нервите и мускулите. Калият помага на тялото ви да задържа калций, което води до по-силни кости и стави.