Дентална практика “Алтеадент” – Дентална лазерна медицина – гр.София

Published by burn on

Дентална практика Алтеадент предлага на своите пациенти индивидуален подход и лечение отговарящо на високи европейски стандарти.

Клиниката разполага със съвременна материална база, последно поколение лазер, ренген, и стерилизационна апаратура.

Лазерна медицина

Съвременната дентална медицина има за цел да създаде максимален комфорт на пациента. Лечението да бъде без болка, да бъде неинвазивно, да не носи рискове и да протича бързо. Лазерното лечение дава шанс за микроинвазивна терапия, която спомага да се отстранят само болните тъкани избирателно, докато в същото време здравите тъкани се запазват до максимум. Денталните лазери са устройства, които използват светлинната енергия за извършване на множество дентални процедури. Благодарение на някои физични параметри на лазерния лъч ние избираме кои тъкани да се премахнат, а други – да се запазят здрави. Използваме силния бактерициден ефект на лазерите и най-вече биостимулацията – основно предимство на лазера пред традиционната техника. Няма друг инструмент освен лазера, който да може моментално да отстрани патологично променената тъкан и веднага да предизвика биостимулация, регенерация и много бързо възстановяване. С лазер пациента изпитва значително по-малко болка, a манипулациите са безкръвни. Употребата на анестезия е снижена под 50%. Постига се максимална стерилност на работната повърхност, каквато не може да се постигне с никакви други средства.

Предимствата за пациентите?

При лазерната терапия има значително по-малко болка, подуване и кървене, отколкото при работа с турбина и скалпел, както по време на процедурите, така и след това. Лазерът не издава стържещи звуци, които често притесняват възрастни и деца. Между накрайника на лазера и обработваната повърхност няма контакт. Денталният лазер в редица случаи предлага по-бърз процес на заздравяване. Унищожават се бактериите и вирусите на молекулно ниво в лекуваните области. По този начин се предотвратяват инфекции.

 

Предлаганите услуги са в областта на :

-Естетичната стоматология
-Лазерна дентална медицина
-Детска стоматология
-Имплантология
-Орална хирургия
-Ендодонтия
-Кариес и профилактика
-Пародонтология
-Алергология
-Стоматологична физиотерапия

КОНТАКТИ

Дентална практика “Алтеадент” – Дентална лазерна медицина – гр.София
Адрес: гр.София, кв.Красно село, ул."Съвет на Европа" №24
Тел.: 0885 119 938;0887 752 984;