„Бургасдент” – дентална клиника гр. Бургас

Published by burn on

Привърженици сме на холистичната медицина, където човек не е сбор от органи, а едно цяло и е необходимо да бъде възприеман, като такъв. Това е отразено и в нашето лого – Зъбче в сърце.

Клиниката е разположена на 2 етажа с 4 кабинета: детски, спешен и 2 лечебни кабинета, помещение за рентген лазертерапия, стерилизационна, компресорно помещение, стая за почивка и гардеробно помещение. Екипът нарасна на 4 лекари по дентална медицина, 2 стажанти, 3 дентални асистенти, рецепционист и санитар. Високата специализация на лекарите по дентална медицина съчетана с последните новости в технологиите и приятната обстановка подобриха качеството на обслужване и лечение на нашите пациенти. На 17 декември 2011 г. д-р София Буджева получиприза “Лекар по дентална медицина за 2011 г.” от УС на РК на БЗС гр. Бургас.

Клиниката разполага с дигитален рентген за малки снимки Planmeca3 вида лазеридиоден нискоенергиен Six laser, диоден високоенергиен Dr. Smile и най-новата ни придобивка високоенергиен воден лазер за твърди зъбни тъкани Biolase-MD, лампа за клинично избелване, ендодонтски мотори, апекслокация, апарат за физиотерапия и друга техника подпомагаща лечебния процес.

Денталната клиника има сключен договор с Национална здравноосигурителна каса (НЗОК) и можете да се възползвате от услугите покривани изцяло или частично от националната здравноосигурителна каса. За целта трябва да носите вашата здравноосигурителна книжка и да я представите в началото на посещението.

От 15 години всеки наш пациент има електронен картон, което спомага за проследяване на лечението му от всеки стоматолог по всяко време.

За нашите малки пациенти сме подготвили специален детски кабинет, където заедно с Мечо Пух се грижим за профилактиката и лечението на техните зъбки и напускайки кабинета всяко дете получава своя подарък. Освен детски кабинет имаме и стая за хигиена, където децата с нагледни материали се обучават на зъбна профилактика.

Манипулациите, които извършваме в нашата клиника са:
В област – терапевтична дентална медицина всички видове възстановявания от амалгама през фотополимери до керамични онлеи и естетични възстановявания.

В област ендодонтия – имаме отлични резултати при пулпити, периодонтити и гангрени благодарение на използването на най-съвременни технологии за разширение и стерилизация на канали. Всяка междинна манипулация следим с дигитален рентген.

Извършваме стандартни хирургични манипулации вкл. френулотомия с лазер, а за по-тежки хирургични манипулации и имплантология използваме външен консултант.

В област пародонтология – разполагаме с 3 вида лазери: диоден нискоенергиен Six laser – за биостимулация и лазерна акупунктура, диоден висококоенергиен D-r Smile и високоенергиен лазер Biolase-MD –Er, Cr: YSGG, 2780 Нм – за кюретаж, дезинфекция и стерилизация на пародонтални джобове, като Biolase-MD се използва и кариесологията и хирургията.

В област – ортопедична дентална медицина изработваме всички видове естетични конструкции от единични корони до цели зъбни дъги от металокерамика, чиста керамика, цирконий; фасети, керамични онлеи; протези: плакови, от Биодентапласт, моделно ляти с различни задръжни елементи; шини: при бруксизъм, за домашно избелване на зъби, при хъркане.

Предлагаме и избелване на зъби в кабинета, а също така и поставяне на зъбни украшения.

Използваме голям набор от физиотерапевтични процедури за подпомагане на лечебния процес.

ЕКИП

Д-Р СОФИЯ БУДЖЕВА

 Прочети ощеУправител на клиниката

Лекар по дентална медицина. Владее български, немски и руски език.
Лекар по дентална медицина за 2011 г.  гр. Бургас

Завършила Факултета по Дентална Медицина в град Пловдив 1983г. Работи на частна практика от 1993г. в град Бургас. Специализация в областта на естетична дентална медицина, ендодонтия, лазертерапия, пародонтология, ортопедия, психология.

 

Д-Р БОГДАН ДИМИТРОВ

Прочети ощеЛекар по дентална медицицна

 

 

 

 

Д-Р СТАНИСЛАВ СТЕФАНОВ

Прочети ощеЛекар по дентална медицина.
Владее български и английски език.

Завършил Факултета по Дентална Медицина в град София 2008 г. Специализация в областта на естетична дентална медицина, ендодонтия и пародонтология.

 

 

 

Д-Р АНЕЛИЯ КИРЯКОВА

Прочети ощеЛекар по дентална медицина. Владее български, френски и английски език.

Завършила Факултета по Дентална Медицина в Пловдив през 2012 г. Работи в областта на консервативното зъболечение.

 

 

 

Д-Р КИРО КАЛОЯНОВ

Прочети ощеЛекар по дентална медицина. Владее български и английски език. Завършил Факултета по дентална медицина в София 2010 г. Работи в областта на естетичната дентална медицина, ендодонтия и ортопедия.

Завършени практически курсове:

1. Mechanical root canal instrumentation and obturation. (Патриция 2011)

2. Фасети, керамични корони, отпечатъци. (Д-р Николай Николов 05.2012)

3. Оклузия и гнатология. ( Д-р Николай Николов 10.2011)

Д-Р ВИОЛЕТА РУМЕНОВА

Прочети ощеЛекар по дентална медицина.

Владее български и английски език.

Завършила Факултета по Дентална Медицина в София през 2013 г.

 

ЖИВКА СЛИВОВСКА

Прочети ощеДентален асистент

В екипа на д-р Буджева от 1998г. Специализация в областта на лазертерапия и акупунктура.

Завършени обучения:

Нискоенергийна лазертерапия – Първо и Второ ниво

Лазерна акупунктура Първо и Второ ниво.

Психология и дентален мениджмънт

Certificate of Achievement – Syneron clinical course in the International Dental Laser Academy

РАДОСТИНА ВЕЛИКОВА

Прочети ощеДентален асистент

В екипа на д-р Буджева от 2006г. Специализация в областа на дентална образна диагностика (рентген).

Завършени обучения:

Работа с рентгенова апаратура

Психология и дентален мениджмънт

ИВЕЛИНА ПЕТРОВА

Прочети ощеДентален асистент

В екипа на д-р Буджева от 2013 г.

 

 

 

ЗЛАТОМИРА МАНДАДЖИЕВА – ДЕНЕВА

Прочети ощеДентален асистент

В екипа на д-р Буджева от 2013 г.

 

 

 

КОНТАКТИ

„Бургасдент” – дентална клиника гр. Бургас
Адрес: Бургас,ул. “Пробуда” 73
Тел.: 0879803044,056811011,056500011
Е-mail:
Web site: http://www.burgasdent.com/bg/