Ветеринарна клиника “Син Кръст” гр. София

Published by burn on

Ветеринарна клиника “Син кръст” е денонощна болница за дребни животни работеща без почивен ден. Реализирана като такава от проекта, през строителството, оборудването и пускането й в експлоатация.
Това е една от най-големите и модерно оборудвани ветеринарни клиники  в България. Разполагме с най-съвременно  техническо оборудване за оказване на спешна медицинска помощ, диагностика, оперативно лечение. На площ от над 400 кв.м. са разположени: приемна с рецепция и регистратура, две манипулационни зали, лаборатория за клинична диагностика, кабинети, зала за образна диагностика, операционен блок, реанимация.
Клиниката разполага с отлично подготвен екип, който посещава целогодишно курсове, семинари и симпозиуми по цял свят с цел да бъде в крак с най-новите тенденции във ветеринарната медицина.
При нас работи единствения в България лекар, дипломиран като експерт в областта на ТБД/Тазобедрената дисплазия/ и член на GRSK (Германска асоциация на рентгенолозите за генетични заболявания на опорно-ставния апарат и костите). Тази организация е водеща в областта на рентгеновите  изследвания и диагностициране на генетично наследствените заболявания на опорно-ставният апарат и костите. Тя е и официално призната от FCI и IEWG. Д-р Георгиев е и единственият дипломиран панелист в България.
На животните изследвани в нашата клиника се издава международен сертификат удостоверяващ резултата от проведените изследвания.

-„Син кръст” е първата ветеринарна болница в България планирана и изградена специално за тази цел.

– За седем години  сме изградили професионален екип и строги правила на работа.

– Ние разполагаме със специалисти в различни области.
При нас Вашия любимец ще бъде прегледан и консултиран от лекари специалисти точно в областа, в която има нужда.

– Ние се развиваме непрекъснато, предлагаме и внедряваме новости в лечението на много вътрeшни и хирургични заболявания.

– Наша цел е да помогнем на пациентите си с помощта на знанията, опита си и отличната база, с която разполагаме.

– Ние знаем, че медицинските термини са сложни и Ви объркват, точно за това се опитваме да Ви обясним на разбираем език заболяването и лечението, очаквания развой и прогноза за домашния Ви любимец.

– В днешното забързано ежедневие всяка минута е важна. За Ваше удобство се намираме на леснодостъпно място, имаме голям паркинг и работим със записани часове 24 часа/365 дни в годината.

– Ние сме единствените, които разделят  инфекциозно болните животни отделно от останалите в клиниката, с което изключваме шанса Вашият любимец да се зарази от контакт с друго хоспитализирано при нас животно.

– За нас най-важен е пациента с неговите нужди и желанията на собственика му.

– Ние провеждаме само  най-необходимите  изследвания и манипулации без излишни натоварващи бюджета на собственика на животното дейности.

– Изследванията и лечебните процедури са щадящи пациента с минимален стрес и болка.

– Нашата цел  е заболяванията или склонността към заболявания да бъдат открити в най-ранен стадий, когато лечението е максимално успешно.

 

СПЕШНА ПОМОЩ

Ветеринарна клиника “Син Кръст” предлага 24 часа, 7 дни в седмицата спешна помощ и интензивни грижи за своите пациенти. Разполага с модерно оборудване и обучен екип, подготвен да се справи с голям брои спешни случаи – травми на гръден кош /пневмоторакс, разкъсан бял дроб/, травми на трахея, хранопровод, коремна кухина, крайници, черепно-мозъчни травми,и травми  на гръбначния стълб, кръвоизливи.

Клиниката разполага с модерна реанимация, с апарат за изкуствено дишане,системи  за кръвопреливане и инхалационна анестезия, както и с 24 часово дежурство на хирургичен екип.

Кога трябва да ни потърсите незабавно:

–  когато има обилно кървене

–  животното прави постоянно опити да повърне, обилно отделя слюнка и стомахът му е видимо подут

–  често повръщане / 2-3 пъти в рамките на няколко часа или по-често

– обилна диария /особено ако кученцето или котенцето са малки на възраст/

–  видимо трудно си поема въздух, чуват се хрипове, диша с отворена уста в спокойно състояние

–  ако прави опити да уринира и не успява

–  ако уринира често

–  ако в урината има кръв

–  ако прави опити да се изходи и не успява

–  гърчове, неадекватно и нетипично поведение

–  силен сърбеж и подуване на части от тялото, особено в областта на главата

–  при всички видове наранявания и съмнения за чуждо тяло свързани с очите

 

Денонощен спешен телефон 0898 361 903

 

КОНТАКТИ

Ветеринарна клиника “Син Кръст” гр. София
Адрес: гр. София, Панчарево, ул. "Черешова градина" 1
Тел.: 02/ 979 09 35; 0898 361 903
Е-mail:
Web site: http://www.bluecrossbg.com/index.php