Ветеринарен център Петкови – гр. Варна

Published by burn on

Прегледи – Във Ветеринарен център „Петкови“ можем да извършим пълен или специализиран преглед на Вашия домашен любимец. Комплексът разполага с модерна апаратура за диагностика – клинична лаборатория, образна диагностика и други.

Профилактика – Профилактиката е изключително важна част от медицината. Във Ветеринарен център „Петкови“ можете да направите всички необходими за Вашия любимец вътрешни и външни обезпаразитявания, ваксинации и манипулации. Голяма част от заболяванията, от които страдат домашните любимци могат да бъдат предотвратени чрез своевременна профилактика. Нашият екип може да изготви за Вас профилактична програма, съобразена с нуждите на Вашето животно. За Ваше улеснение екипът ни може да Ви информира за предстоящата профилактика на любимеца Ви чрез телефонно обаждане или смс.

Хирургия – Ветеринарен център „Петкови“ разполага с две богато оборудвани хирургични зали. В тях се извършват както планови операции, така и операции по спешност. Центърът разполага с анестезиологичен апарат, рентгеноскопичен апарат, електро нож, електро каутер, инфозионна помпа и др.  В центъра се извършват и безкръвни операции.

Стоматология – През последните години във ветеринарната медицина все по-голямо значение се обръща на стоматологията, тъй като заболяванията в устната кухина са широко застъпени при всички животни. Във Ветеринарен център „Петкови“ предлагаме почистване на зъбен камък и плака с ултразвуков скалер, полиране на зъби, екстракция на млечни и постоянни зъби, профилактика и лечение на заболявания на зъбите и венците.

Акушерство – Ветеринарен център „Петкови“ разполага със зали за естествено и изкуствено заплождане. Извършваме зообрак и изкуствено осеменяване, акушерска помощ при трудни раждания, цезарово сечение и др.

Клинична лаборатория – Ветеринарен център „Петкови“ разполага с модерна апаратура за бързо и точно поставяне на диагноза – урина анализатор, микроскоп, апарат за изследване на кръвна захар, бързи тестове и др. В центъра могат да бъдат извършени изследвания на: кръв, урина, копропроба, изследвания на проба от кожа, изследване на семенна течност, изследване за токсоплазмоза и др.

Образна диагностика – Във Ветеринарен център „Петкови“ можете да намерите рентген, рентгеноскопичен апарат и ехограф. Ние можем да извършим специализирани контрастни  изследвания на Вашите животни (цветни снимки), както и функционални изследвания на стомашно-чревния тракт за още по-точно определяне на състоянието на любимците Ви. Предлагаме гастроскопии, урографии, иригографии и др.

Хотел и стационар за домашни любимци – Във Ветеринарен център Петкови можете да оставите домашния си любимец на хотел. Хотелът разполага с индивидуални боксове с различни размери и са снабдени с вентилация, климатизация и видеонаблюдение. Нашите специалисти създават условия, близки до домашната среда. Животните са обгрижвани, разхождани и хранени от медицински персонал.

Подстригване на домашни любимци – Във Ветеринарен център Петкови можем да подстрижем Вашия любимец като прическата може да бъде за дадената порода,  хигиенно подстригване или прическа по желание на стопанина. Ако животното е със спластена козина, но не искате да бъде подстригано, вместо това ние може да го разрешем. В центъра се предлага още и къпане на кучета и котки, както и поставяне на ноктопластика.

Домашно посещение – Ветеринарен център Петкови може да обслужи Вашите домашни любимци и в дома Ви. Необходимо е предварително записване на час в удобно за Вас и за екипа ни време. В дома нашите специалисти могат да извършат външни и вътрешни обезпаразитявания, ваксинации, поставяне на микрочип, прегледи, изпълнение на вече назначено лечение, почистване на анална жлеза, отстраняване на осили или кърлежи, почистване на очи, уши, изрязване на нокти или зъби, подстригване, сваляне на конци, взимане на кръв и/или урина за изследване, оказване на родилна помощ и др.

Второ мнение – Всеки стопанин има право да потърси второ мнение. Във Ветеринарен центърПеткови можете да проведете консултация за второ мнение. Ако сте решили да проведете такаваконсултация е добре да носите пълен комплект с документи – диагностични изследвания,проведено лечение, паспорт и др.

 Зоомагазин – Във Ветеринарен център Петкови ще намерите голям зоомагазин с богаторазнообразие на аксесоари, козметика, лекарства, профилактични продукти, медицинскипринадлежности и храни за домашни любимци. Центърът разполага с широка гама от лечебни ипрофилактични храни за домашни любимци.

КОНТАКТИ

Ветеринарен център Петкови – гр. Варна
Адрес: гр. Варна, ул.Никола Козлев 5
Тел.: 052/ 333 379; 0887 60 29 23
Web site: http://www.petkovivet.com/