“БиоДентал Лаборатория” – Варна

Published by burn on

БиоДентал Лаборатория – Варна е зъботехническа лаборатория, която повече 20 години специализира в изработването на съвременни високотехнологични биосъвместими дентални продукти.
Предлагаме разнообразие от галвано-керамични, титан-керамични и изцялокерамични (чиста керамика) конструкции.
Поради все по-широкото разпространение на алергичните заболявания и високите естетични SONY DSCизисквания на пациентите ни, лабораторията ни се стреми да отговори на най-високите критерии за качество в денталното лечение и естетическите възстановявания.
За жалост лабораторията ни не е имала практика да документира със снимков материал интересни и добре изпълнени случаи, поради което демо–материалът, публикуван на сайта към момента, не е много богат и разнообразен.
СМТЛ “Пламен Атанасов” 2009 © Всички права запазени. Web design: Art PR Agnecy London Ltd.
Ако желаете консултация от специалист, търсите дентален лекар, който работи с БиоДентал Лаборатория – Варна или искате да направите поръчка, моля свържете се с нас
на тел. 052 97 44 09 или 0888 927 118.
МАТЕРИАЛИ
Биологично съвместими материали в съвременната стоматология
Стремежа за максимална естетика и щадене на зъбните субстанции, елиминирането на опасността от алергии и непоносимостта от метали и пластмаси акцентира вниманието на производителите на стоматологични материали към неметални и биосъвместими метални технологии. За база при изграждане на керамичните конструкции в последните години се усъвършенстваха силикатните и оксидните керамики.
БИОСЪВМЕСТИМОСТ
Има три различни нива на биосъвместимост, които ни касаят: генерална, имунологична и био-енергична.
1. ГЕНЕРАЛНА БИОСЪВМЕТИМОСТ
В това основно ниво ще обърнем внимание на взаимодействието на материалите директно с човешката тъкан. С други думи, колко е токсичен даден материал на клетъчно равнище. Използването на тези материали влияят върху организма на различните хора по сходен начин. Такива токсични материали например, са живак и никел. Вграждането им в различни метали в зъботехниката създава предпоставки за алергични реакции. Именно с тези алергични реакции учените се опитват да се справят, чрез развитието на безметалното неподвижно протезиране (коронки, мостове, фасети и т.н.).
2. ИМУНОЛОГИЧНА БИОСЪВМЕСТИМОСТ
Това ниво разглежда материалите от гледна точка на това как те влияят индивидуално върху всеки организъм. Този проблем е аналогичен на алергиите от прах за пране или полена от растенията, например. Враждебната реакция на организма се обуславя от биохимичния състав на имунната система. Свойствата на материалите (керамика, титан, 24 каратово злато), употребявани в съвременната зъботехника, допринесоха за спад на този тип имуно-реакции.
3. БИО-ЕНЕРГЕТИЧНА СЪВМЕСТИМОСТ
От хиляди години източната медицина изучава потока на енергията през човешкото тяло. Благодарение на тези знания се е стигнало до лечението на множество заболявания чрез акупунктура.
В зъботехниката използването на метални сплави трябва да ни навежда на мисълта,че те се включват в този поток на енергия и така могат да повлияят по един или друг начин на дадени органи.
Практически безметалното протезиране премахва всякакви съмнения относно влиянието на даден материал към организма на биоенергетично ниво!
В заключение трябва да обобщим, че избора на правилните материали подходящи за пациента, правилното изпиляване на зъбите, качествената изработка на зъботехническата лаборатория и точното циментиране са нещата необходими за успешно възстановяване на загубената зъбна тъкан.
Повече за продуктите на БиоДентал Лаборатория – Варна: Безметална керамика, Галванокерамика, Титанкерамика, Еластични пластмаси, Шини, Стъклено-опорни елементи.
ПРОДУКТИ
Безметална керамика
Галванокерамика
Титанкерамика
Еластични пластмаси
Шини
Стъклено-опорни елементи

КОНТАКТИ
СМТЛ „Пламен Атанасов” – biodental-varna.com
Адрес: гр. Варна, бул. „Сливница”, дом „Младост”, ет. 2
Тел.: 052 97 44 09
Моб. тел.: 0888 927 118


Вижте по-голяма карта
Текст и изображения: biodental-varna.com