ITS | Здравен портал

Билкови Екстракти България

Историята на бебешка натурална козметика „BIO Argentum”.

През 2011 година е създадена фирма БИО ДЖИ БЪЛГАРИЯ (BIO G Bulgaria) специално насочена към производството и разпространението на 100% натурална бебешка козметика.

Философията на козметиката е формулирана в няколко стъпки:
1. Да се потърси универсална основа, която да предпазва нежната бебешка кожа от вредното въздействие на агресивната градска среда и замърсените условия на живот, да бъде естествен консервант, да бъде абсолютно и доказано безвредна. Такава основна съставка става сребърната вода, заради силно изразените й антибактериални, антимикробни, антивирусни и антигъбични свойства. Хората използвали в своята практика чудните лечебни свойства на сребърната вода още от най-дълбока древност. Те знаели, че когато се хранят в сребърни съдове боледуват по-малко. Че децата са по-здрави, ако се хранят със сребърна лъжица. Че болните умират по-рядко, ако медицинските инструменти са изработени от сребро. Че сребърните амулети предпазват тялото и душата от зли сили. Че пиенето на „светена вода”, в която е пренощувал сребърен кръст притежава чудодейни свойства. Научните изследвания доказали, че колоидното сребро е силен антибиотик с широк спектър на действие, въздейства върху повече от 650 болестотворни вида микроорганизми като блокира дишането и нарушава размножаването им. Без странични явления за здравите клетки, без да унищожава полезната микрофлора. В съчетание с другите натурални съставки, висококачествени растителни масла и билкови екстракти, сребърната вода премахва възпаленията и поддържа кожата съвършено здрава.
2. Всяка една съставка, която се подбира, трябва да бъде със силно изразени и научно доказани лечебни свойства. Като противовъзпалителното действие на лайката, консервиращия ефект на пчелните продукти, антиоксидантното влияние на нара или естествените миещи свойства на сапонарията.
3. В своята съвкупност всички съставки трябва да имат синергично действие като една съвършена природна цялост, да осигуряват нежна грижа и меко въздействие, подпомогайки естествените функции и самооздравителните процеси на кожата, най-големия човешки орган. В този смисъл с тези продукти най-напред се чисти и защитава прекрасната, но незряла още бебешка кожа и след това се подхранва с най-добрите масла и растителни екстракти, без синтетични консерванти, оцветители и ароматизатори.

Тези 3 принципа се следват неотменно при създаването на всички продукти от уникалната за българския пазар козмeтичната серия „BIO ARGENTUM”:

Обръща се специално внимание на опаковките. Освен модерния си дизайн те предпазват продуктите от заразяване и външно проникване на вредни микроорганизми.

КОНТАКТИ

Билкови Екстракти България
Адрес: гр. София, ул. Никола Козлев 6
Тел.: 0894 44 41 76
Е-mail:
Web site: http://www.bioline.bg

error: Alert: Content is protected !!