Билкова Аптека Розмарин ЦД

Published by burn on

Аз съм Цонка ДАСКАЛОВА.
Родена съм на 8 януари 1943 г. в с. Ямна, Софийско.
Завършила съм Фармация през 1966 г. в София.

 

Работила съм в:
● с. Реброво – като управител на аптека
● Онкологичното отделение на Окръжна болница
● Централно аптечно управление.

Правоспособността ми на магистър-фармацевт беше препотвърдена отново на 13 май 2004.
Сега приемам и лекувам пациенти в Билкова аптека “Розмарин-ЦД”

Като магистър фармацевт познавам лечебните свойства на всички лекарства. Но от собствения ми 30-годишен опит съм убедена, че лечебните свойства на българските билки могат изключи­телно много да помогнат на официалната медицина. Най-добър лечебен ефект се получава, когато двете терапии се съчетаят.
Резултатите са винаги налице, когато пациентите идват при мен навреме. Моят съвет е едновременно с лекарската помощ да се започне и билколечение.

Създала съм свои рецепти за комплексно лечение на:
● Онкологични болести – изключителни резултати имам при болни от първа и втора степен на заболяването. Имам добри резултати и при по-напреднал стадий на заболяването. В най-лошия случай мога силно да облекча болките на страдащия;
● Белодробни заболявания– хроничен бронхит, астма, туберкулоза и др.
● Гинекологични заболявания – кисти, миоми, стерилитет;
● Високо кръвно налягане;
● Болести на щитовидната жлеза – възли на щитовидната жлеза, кисти, базедова болест;
● Бъбречни заболявания – глумеронефрит, пиелонефрит, камъни, кисти, възпаления;
● Жлъчни и чернодробни болести – камъни и възпаления на жлъчката, стеатоза на черния дроб, кисти, хепатит;
● Сърдечни болести –след прекаран инфаркт, инсулт, стенокардия, тахикардия;
● Болести на нервната система – неврастения, хистерия, депресия. Имам случаи на значително подобряване на състояния при церебрална пареза и Синдром на Дао;
● Гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника;
● Болести на пикочния мехур – полипи, камъни;
● Заболявания на простатата – аденом, хламидии;
● Диабет в начален стадий (в някои случаи успявам да спра инсулина);
● Кожни болести – екзема, псориазис, розацея, косопад, витилиго и др.
● Мастопатия, фиброаденом и кисти на гърдите;
● Хемороиди;
● Облекчавам състоянието на страдащите от артрит, шипове и остеопороза;
● Състояние на наркотична зависимост;
● Епилепсия.
Опитайте и няма да съжалявате! Аз искам и мога да ви помогна!

ИСТОРИЯ

Интересът ми към билките е още от дете. Но истински се свързах с тях, когато ми оперираха бъбрека. След изписването ми от болницата бях с диагноза “нефролитиаза” и заплаха от отстраняване на бъбрека, ако до няколко месеца не започне да функционира. Тогава изпробвах няколко билкови комбинации върху себе си и след време проф. Ламбрев, доц. Куманов и доц. Доновски се учудиха на абсолютното ми възстановяване. И до днес в аптечната мрежа се използват моите билкови рецепти, известни като “билките на проф. Ламбрев”.

В работата ми като магистър-фармацевт ми се е налагало многократно да лекувам с билки – първо болни бъбреци, след това гинекологични заболявания, стомашно-чревни, белодробни… С гордост мога да се похваля че с Божия помощ и с моите билки в България са се родили над 300 бебета!

Моят път е изпълнен с мъка, болка, вяра, надежда и огромна радост, която получавам при успешното излекуване на пациентите.

Няма да забравя първия случай – млад 26-годишен мъж, с тежка формана рак в белия дроб. Докато му приготвях билките, осъзнавайки безнадеждното му състояние, много плаках и молих Бога да му помогне да оздравее. Изпитвах силна мъка от мисълта, че този млад човек може да умре. Дадох всичко от себе си, младият човек беше много дисциплиниран, изпълняваше точно предписанията и “като по чудо” оздравя. След това при мен дойде неговият лекуващ лекар за да се запознаем и да изрази искреното си възхищение от получения резултат.

Успехите ми в билколечението бързо се разчуха и започнаха да прииждат страдащи хора от цяла България и от чужбина. Събираха се по 150 човека в двора ми. Нямах морал­ното право да върна никой от тях. Работех неуморно. Но преди години преслед­ваха хора като мен, така че над десет пъти бях арестувана от милицията. Отърваваха ме тогавашните управляващи, на които бях помагала.

Имам официални разрешителни за лечение с билки, издадени ми от Министерство на здравеопазването и от Софийски градски съд.

При изготвянето на подходящите билкови комбинации се съобразявам с епикризите на болните. В много случаи, когато това се налага, лечението с билки допълва лечението на официалната медицина.

При разговора си с болните често пъти успявам да поставя диагноза и на заболявания, чиито симптоми все още не са проявени.

Резултатите от правилното лечение и точното му съблюдаване от страна на болния, са възстановеното здравословно състояние и възвърнатите усмивки…

ВПЕЧАТЛЕНИЯ НА ЛЕКАРИ

Д-р Вълчин Гаров (Детска хирургия – МБАЛСМ “Пирогов”):

Страдах дълго време от камъни в бъбреците. Разбиваха ми ги, но те пак се образуваха – явно организмът ми има такава склонност. През 2000г. по повод новообразувани камъни в бъбреците с размери 1,5см и 0,8 см отидох при г-жа Даскалова. След 3-месечно пиене на билковата комбинация забравих за ужасните болки, а след 8-месечно лечение бъбреците ми бяха напълно излекувани. След като върху себе си се уверих за способностите й да лекува, започнах да изпращам при нея всичките си приятели, повечето са млади хора спортисти, по повод всякакви оплаквания: главоболие, високо кръвно, проблем с бъбреците, затлъстяване, дори профилактично – за прочистване на организма. изпращам там юноши-пациенти, с цел с цел да се подкрепи и ускори официалното лечение.

 Д-р Камен Аначков (патоанатом във Военномедицинска академия):

Преди повече от 10 години трима независими лекари (от Кюстендил, Правителствена и Военна болница) насочиха тъщата ми за операция с диагноза миома с големина колкото 4.5-месечна бременност. Тя получаваше тежки и продължителни кръвоизливи и операцията не биваше повече да се отлага. Тя категорично отказа да се оперира и помоли дъщеря си (моята съпруга) да намери алтернатива. Бях чувал вече за г-жа Цонка даскалова и след упорито търсене и разпитване из кварталите на София я открих в тогавашния й кабинет в кв. “Хаджи димитър”. След 5-месечно стриктно билколечение кръвоизливите и другите оплаквания спряха. През лятото на 2004г тъщата ми доиде отново на преглед поради тежест и дърпане в долната част на корема. Прегледаха я двама гинеколози и с ехограф и беше констатирано, че няма никакви гинекологични проблеми. има стари сраствания и дърпане от страна на гръбначните прешлени.

Скоро изпратих при г-жа Даскалова пациентка с яйчникова киста и повишени туморни маркери, която също отказваше операция. В резултат на билколечението кистата се сви и туморните маркери влязоха в норма.

С г-жа Цонка Даскалова разговаря д-р Виктория Лалева:

– Г-жо Даскалова, как се насочихте към фитотерапията?

Повярвах в билките и възможностите им, след като успях да възстановя нормалното функциониране на левия ми бъбрек, което изуми лекуващите ме лекари.

Голяма е отговорността да се работи с билките. Човек трябва да бъде компетентен. Не може всеки да започне да прилага фитотерапия. Самозваните “лечители” могат само да навредят на пациента. Билките дори са по-опасни от лекарствата, защото някои са много токсични и е възможно да се получи отравяне, от което въобще не можеш да се спасиш.

– Трябва ли да се спазва определена доза?

Задължително е, и то да се спазва стриктно! Всяка рецепта, която използвам, съм изработвала доста години. Следя състоянието на пациента. Не трябва да дадеш билките на човека и да не се интересуваш. Не бива да се лекува слепешката, защото билките не  са сокче. Ако към мен се обърне раковоболен, аз прилагам билколечението успоредно с назначенията на лекуващия лекар.

– Колко време продължава лечението с билки?

Билките по принцип действат по-бавно.  Хубавото в тях е, че фармакологично са близки до човешкия организъм и се усвояват по-добре от него. Те действат противовъзпалително и изчистват целия организъм. Смятам, че при хроничните заболявания билките са по-ефикасни и доста често довеждат до пълното излекуване. Разбира се приемането на лекарства не винаги може да се избегне. Пневмонията не може да отзвъчи без антибиотик, а в много случаи хапчетата са животоспасяващи.

– Според Вас кои заболявания се лекуват успешно чрез фитотерапията?

Най-бързо действие се наблюдава при язвите, камъните в бъбреците и жлъчката, високото кръвно налягане, сърдечните оплаквания. Лично аз имам успехи и в лечението на диабета. Помогнала съм също и на много хора болни от рак. При тях се изисква голяма упоритост и комплексна терапия.

– Как се отнасяте  към многото хранителни добавки, залели аптеките?

Отношението ми не е положително. Това са таблетки, които имат допълнителен пълнеж. Те са вид лекарствено средство и не могат да се употребяват без контрол, още по-малко пък в неограничено количество. По-добре е да се приемат натурални, естествени храни.

КОНТАКТИ

Розмарин ЦД- билкова аптека – zonka-d.hit.bg

Адрес: гр. София, ул. “Феликс Каниц” № 4
Тел.: 02 954 73 80
Моб. тел.: 0898 824 535
E-mail: rosmarin_apteka@abv.bg