АГ болница “Д-р Щерев” – Акушер – гинекологична болница гр. София

Published by burn on

АГ болница “Д-р Щерев” осигурява висококачествена здравна помощ и грижа в областта на асистираните репродуктивни технологии (АРТ) прилагани при лечение на стерилитет, акушерството и гинекологията. Извънболничната здравна помощ и грижа се осъществява в Медицински Център “Репродуктивно здраве”.

Нашият стремеж е да осигурим професионално и коректно отношение, грижовна и комфортна атмосфера, където всеки пациент да получи персонализирана здравна помощ.

Асистирани репродуктивни технологии (АРТ)

Още преди създаването на болницата, доц. Атанас Щерев, с част от сегашния екип, полага основите по прилагането на съвременните методи за лечение на безплодието в България. С над 25 годишен опит в асистираната репродукция на своите специалисти, АГ Болница “Д-р Щерев” е пионер в прилагането на АРТ в България. Чрез своите висококвалифицирани лекари и ембриолози, модерна база и високотехнологично оборудване съобразно най-високите международни стандарти на пациентите се предлагат широк спектър от съвременни асистирани репродуктивни технологии и методи като:вътрематочна инсеминация, IVF (ин витро оплождане), ICSI, PESA, TESE, PBMC, FISH, Предимплантационна генетична диагностика (PGD/PGS), Асистиран хетчинг с лазер (AH), Отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди (MACS), ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки, замразяване и криопрезервация на сперматозоиди, яйцеклетки или ембриони и т.н. При разрешаване на сложни казуси екипът на АГ Болница “Д-р Щерев” провежда консултации със световно признати учени-партньори от водещи клиники по репродуктивно здраве във Великобритания, Белгия, Италия, Холандия, Израел, Гърция и Турция. Към началото на 2013 г. болницата се гордее с над 3000 бебета, заченати ин витро или чрез друга репродуктивна техника.

Високият професионализъм на специалистите от АГ Болница “Д-р Щерев” е оценен и на европейско ниво. Доказателство за това е избора и членството на представители на болницата в ръководните органи, в редица комитети и групи със статут на национални представители в Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (European Society of Human Reproduction and Embryology – ESHRE).  Всички наши ембриолози притежават сертификати от ЕSHRE след успешно положен изпит, което прави АГ болница “Д-р Щерев” в лечебното заведение с най – много сертифицирани от ESHRE ембриолози в България.

От 2001 г. болницата участва в Европейския IVF мониторинг (European IVF monitoring (EIM) Program), представяйки информация за броя на извършените АРТ процедури и процентът на постигнатите бременности. Всяка година АГ Болница “Д-р Щерев” представя подробен отчет за дейността си и постигнатите резултатите пред държавните здравни институции и обществеността.

Медицинският и биологичният екип на болницата развива активна научна дейност и участва в международни конгреси и симпозиуми в областта на акушерството и гинекология, репродуктивната медицина, ембриологията и приложението на стволовите клетки. Всяка година членовете на екипа на АГ болница „Д-р Щерев” публикуват своите научни публикации във водещи международни издания.


Гинекология
В областта на гинекологията в МЦ “Репродуктивно здраве” и АГ Болница “Д-р Щерев” се предлагат специализирани и профилактични гинекологичнипрегледи за жени от всички възрасти. С модерна техника и методи за диагностициране се извършват съвременни гинекологични прегледи, изследвания и манипулации. В сектора за превантивна медицина се предлагат медицински грижи за профилактика на рак на маточната шийка, рак на гърдата и цялостна онкогинекология.

Професионалният лекарски екип на АГ Болница “Д-р Щерев” осъществява също така игинекологични операции.  В болницата се извършват, както малки оперативни интервенции (дилатация на цервикален канал, полипектомия, кюретаж, изкуствено прекъсване на бременност до 12 г.с., пункция на киста с аблация) така и лапарокистектомия, лапаромиомектомия, пластика на маточни тръби, серклаж на маточна шийка, конизация на маточна шийка, електрокоагулация на маточна шийка, хистеректомия и др. Специален фокус е насочен към развитието на ендоскопската хирургия с оборудването на най-съвременна апаратура за извършването на хистероскопия (диагностична и оперативна) и лапароскопия (диагностична и оперативна).

Не е забравен и след-оперативния престой на пациентите, като важна част от възстановителния процес. Пациентите се настаняват в комфортно обзаведени стаи с едно и с две легла в стая, със собствен санитарен възел и баня.

Болничният комплекс включва доболнична част с разширена диагностично-консултативна дейност с 18 амбулаторни кабинета, предлагащи здравни грижи в различни медицински специалности. Към комплекса функционира и клинична лаборатория, предлагаща удобство за извършване на широк спектър от изследвания “под един покрив.”

Акушерство

В областта на акушерството в МЦ “Репродуктивно здраве” и АГ Болница “Д-р Щерев” се предлага висококачественa лекарска и акушерска грижа за проследяване на целия период на бременноста и раждането. Вярваме, че раждането на всяко дете е специален момент и заслужава специална грижа и отношение. В родилното ни отделение, първа глътка въздух от създаването му до днес са поели близо 2000 новородени. Вече повече от 7 години, родилното ни отделение предлага топла и приветлива обстановка за бъдещите родители и техните новородени, персонална грижа и внимание към всяка родилка. В болницата са обособени специализирани крио помещения и лаборатории за съхранение и приложение на стволови клетки.

 АГ Болница “Д-р Щерев” подкрепя естественото раждане и изключителното кърмене. През последните три години болницата взе участие и в Световната Седмица на Кърменето.

КОНТАКТИ

АГ болница “Д-р Щерев” – Акушер – гинекологична болница гр. София
Адрес: гр. София, ж.к. Разсадника, ул. “Христо Благоев” №25-31
Тел.: 02/ 920 09 01; 0887 25 12 98; 0879 12 18 79
Е-mail:
Web site: http://shterevhospital.com