Кентамед – гр. Пловдив

Published by burn on

КЕНТАМЕД е добре позната марка сред лекарите и дистрибуторите на електрохирургическо оборудване в много страни по света. Фирмата е създадена през 1992 г. като частна фирма с основен предмет на дейност в областта на развитието, обслужването и поддръжката на медицинско електронно оборудване. КЕНТАМЕД е производител на апарати и аксесоари за електрохирургия с приложение във всички дисциплини на медицината, стоматологията и ветеринарната медицина. През последните години фирмата успешно извоюва своето място и сред световните лидери в производството на радиочестотни електрохирургични апарати, често наричани “радионожове”.

АМБУЛАТОРНА ХИРУРГИЯ
KENTAMED ESU-dento – 60-ватов монополярен модел, специално разрабoтен за нуждите на стоматологията.
KENTAMED 1ME – Цифров 100-ватов монополярен модел с микропроцесорно управление. Подходящ за амбулаторна хирургия, изключително популярен сред гинеколози и дерматолози.
KENTAMED 1E – Цифров 100-ватов биполярен модел с микропроцесорно управление. Подходящ за малка, амбулаторна и ветеринарна хирургия.

ЗА ОПЕРАЦИОННИ ЗАЛИ

Фамилия от четири модела с максимална мощност съответно 200, 250, 300 и 400 W, предназначени за голяма хирургия в операционни зали. Отлична работа във водна среда. Подходящи са за лапароскопски операции. hARTT 400 дава възможност за биполярно рязане в среда на солен разтвор с приложение в ТУР, артроскопия и др. Апаратите са изключително подходящи за лепене на кръвоносни съдове.

Моделите са базирани на разработената от нас технология hARTT (Hardware Adjusted Response to Tissue Type – хардуерно регулирана реакция на апарата спрямо тъканното съпротивление). Тази технология разчита на голям брой товарни характеристики, вградени във всеки модел. Всяка товарна характеристика има уникално поведение при настъпване на термични промени в тъканта. Освен това, тези характеристики се контролират само от хардуер, което ги прави изключително надеждни.

РАДИОЧЕСТОТНА ХИРУРГИЯ

KENTAMED RF100 4 MHz – Цифров 100-ватов биполярен радиочестотен електронож, опериращ на 4 MHz. Характерен с изключително мека коагулация и фино рязане. Подходящ за гинекология, УНГ и дерматология.
KENTAMED RF-B 4 MHz – Високотехнологичен апарат, опериращ на 4 MHz. Характерен с изключително мека коагулация и фино рязане с голям резерв на мощност и разнообразие от режими. Способен да извършва лепене на кръвоносни съдове. Подходящ за дерматология, хирургия, пластична хирургия, гинекология, проктология и др.

КОНТАКТИ

Кентамед – гр. Пловдив
Адрес: гр. Пловдив, ул. Нестор Абаджиев 41
Тел.: 032/ 622 934; 0896 890 460
Е-mail:
Web site: http://www.kentamed.com/