Проф. д-р Петър Панчев – Урология и Онкология – гр. София

Published by burn on

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. е уролог и онколог от София – ръководи Катедра по урология и е началник на отделението по онкоурология към УМБАЛ Александровска.

Неговата медицинска специалност е съсредоточена в областта на Урологията и Онкологията, като той притежава множество допълнителни специализации и разнообразни професионални интереси, свързани с лекарското му призвание.

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. не случайно е един от изтъкнатите български лекари. Той има висока квалификация, богат опит и множество интереси в сферата на урологията и онкологията.

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. има множество публикации в специализирани медицински издания.

Участва в конференции, симпозиуми и други събития свързани с дейността на Българско Урологично Дружество.

Непрекъснато повишава своите квалификации, тъй като е отдаден на лекарското призвание и това е най-ефективният начин да е полезен, както на своите пациенти, така и на медицината – в частност на урологията.

Консултации :

Консултациите свързани с урологията и онкологията, имат за цел да помогнат на пациентите да се запознаят със симптоматиката на заболяването си, начините на лечение, евентуални усложнения и т.н. По този начин хората имат възможност да вземат информирани решения за своето здраве.

Прегледи:

Прегледите се извършват в кабинета на Проф. д-р Петър Панчев със висококачествена апаратура с максимална точност. Това е от изключителна важност за прецизно диагностициране и навременно лечение. Колкото по-рано бъде открита болестта, толкова по-малка е вероятността от появата на усложнения.

Цитоскопии:

Цитоскопиите са начините да се изследва вътрешната повърхност на пикочния мехур. Това ендоскопско изследване се извършва с помоща на уред, наречен цитоскоп и помага при откриване на тумори и други ракови образувания, и предракви състяния. Също така, цитоскопията е  методика за диагностициране на конкременти в бъбреците, примеси в кръвта или гной в урината, чужди тела и други.

Ендоурология:

Ендоурологията е онзи дял от медицината, в който влозат ендоскопските операции (безкръвни операции) в областта на урологията.

Лапароскопската хирургия прави възстановяването на пациента по-лесно, а в сферата на урологията се използва при лечение на рак на простатата, бъбрека,пикочния мехур и др.

Разбиване на конкременти в бъбреците:

Проф. д-р Петър Панчев извършва разбиване на всякакви конкременти в бъбреците – колциева литиаза, уратна литиаза, магнезиево-амониев фосфат, цистинови конкременти.

При избора на лечение на т.нар. камъни, той се съобразява както с размера и вида им, така и с цялостното състояние на пациента.

Хирургични интервенции:

Специалистът по онко-урология извършва всички видове хирургически интервенции в областта, в зависимост от конкретната специфика на случаите, с които се сблъсква в практиката си.

Целия курс на лечение се извършва много внимателно,за да бъдат избегнати усложнения, свързани с болестта.

Отворени урологични операции:

Проф. д-р Петър Панчев е сред лекарите в България притежаващи квалификацията да извършват отворени урологични операции.

Ноговият опит и образование му позволяват да извършва всякакви хирургични процедури от този вид – от най-рутинните до най-високотехнологичните видове.

download (1)

КОНТАКТИ

Проф. д-р Петър Панчев – Урология и Онкология – гр. София
Адрес: София, ул.Георги Софийски №1 УМБАЛ Александровска
Тел.: 029230755 0888554908
Е-mail: